A Sényő-Carnifex immár megvetette lábát az NB III-ben, ugyanakkor a feljutása kiharcolása után új kihívások elé került az egyesület utánpótlás szakosztálya.

Nyírtura, Nyírpazony, Sényő település polgármesterei összefogtak az eredményes munka érdekében Fotó: tudósítónktól

A 2018/19-es bajnokságban tűzoltó munkával kellett megteremteni, hogy a felnőttegyüttes mellett kötelezően előírt csapatokat ki tudja állítani az egyesület. Az U17-es és U19-es korosztály a Magyar Labdarúgó-szövetség Észak-Keleti csoport harmadosztályában kellett, hogy helyt álljon, az U14-es és U15-ös pedig az Észak-Kelet másodosztályában igyekezett eredményesen szerepelni. 

Nehéz évet tudhat maga mögött az utánpótlás szakág, és a legfontosabbat teljesítette: a „nagyoktól” nem vontak le egyetlen pontot sem az utánpótláscsapatok miatt. Az elmúlt évad tapasztalatai alapján nyáron teljesen átalakult az utánpótlás szakág, melynek vezetője Joszip Róbert lett. Az U17 és U19-es csapatokat 34 új igazolással erősítették meg, a szakmai munkát pedig a két volt edző, Vránszki Péter, és Ember Roland folytatták. Az U14, és U15-ös korosztály teljesen átszerveződött – két új tréner, Tóth László és Mózer Zsolt vezetésével. Az eddigi történések azt mutatják, hogy jó irányban haladnak, hisz az eredményességben, edzéslátogatottságban, és fegyelem terén már túl teljesítettük a tavalyi évet.

Új fejezetet nyitottunk a Bozsik program területén is

Három település: Nyírtura, Nyírpazony, Sényő település polgármesterei megállapodtak, hogy a helyi gyerekekre építve segítik a nagyobb korosztályok utánpótláscsapatainak feltöltését, hiszen a három településen négy nagy méretű füves pálya, két 40×20-as műfüves pálya, és egy 60×40-es füves pálya alkalmas arra, hogy ezen gyerekekkel színvonalas szakmai munkát tudjanak végezni. Jelen pillanatban a Bozsik programban 76 gyerek látogatja az edzéseket.

A szakmai munkáért Sényőn: Hajdú József, és Décsi Dominik, Nyírturán: Tóth Mihály, és Tóth Csaba Nyírpazonyban: Mózer Zsolt, és Tóth László felel. Megköszönve Farkas Tibornak az eddig elvégzett kiemelkedő munkáját utánpótlás terén, őt a jövőben a környékbeli településeken lévő tehetségek kutatásával bízta meg az utánpótlás szakág vezetése.

Külön szeretnék megemlíteni, és megköszönni Rubóczki Tibornak a 28 év játékos, és edzői munkáját, amit egyesületünknél eltöltött. A szakember munkahelyi elfoglaltság miatt távozott Sényőről. Köszönik az eddigi tevékenységét.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .