Gégény Bálint eltiltása miatt családias megoldás született Újfehértón: Piskóti Zsolt edző testvérét, Richárdot szólította csatasorba – a „vészkapus” pedig nem hozott szégyent a bátyjára.

Piskóti Richárd (jobbról) és Gégény Bálint nem vetélytársak: összetartanak jóban, rosszban Fotó: magánarchívum

Piskóti Richárd bevetése hordozott némi veszélyt magában, a huszonnégy éves cerberus ugyanis nem mindennapi módon „melegített” a Mátészalka elleni vasárnapi megyei első osztályú fellépésre.

– Nem estem pánikba attól, hogy nekem kellett beállnom, bár előtte leestem a tetőről, megütöttem a térdem és hát, volt egy kis riadalom – közölte nemes egyszerűséggel Piskóti Richárd, aki a jelek szerint forradalmasította a bajnoki elkészülést. – De vállaltam a meccset, amelyet lehoztam kapott gól nélkül, ennyi.  Ráadásul a megye egyben most védtem először, utoljára két éve léptem pályára még a megye kettőben, akkor is csereként itt Fehértón. A nyáron szólt Zsolti, hogy mivel osztályt váltottunk Bálint mögött szükség lenne rám: számomra a munkahely miatt nem egyszerű megoldani az edzésre járást, viszont a tesójának mégsem mondhat ellent ember. Az is nyomós érve volt a vezetőségnek, hogy én vagyok a hangulatfelelős, így nem menekülhettem.

Piskóti Richárd október 19-én megnősül, a szombaton esedékes Baktalórántháza elleni mérkőzést követően után lesz az elmaradhatatlan legénybúcsú. Erre a találkozóra már visszatérhet Gégény Bálint, ő pedig átadja helyét.

– Szögezzük le: Bálint jobb kapus, mint én, tapasztaltabb is, ettől függetlenül igazán jól megvagyunk. Így nagyon halas feladat jut nekem mert hétről hétre tanulok tőle. Most is bejött a meccs után, gratulált nekem és a teljesítményhez, korábban azt is mondta: évek óta várt, hogy ilyen társa legyen! Azt azért hozzátenném, a csapat nagyot küzdött a győzelemért, övék az elismerés. A legénybúcsún is ott lesznek, de addig akad dolgom. Rendesen el vagyok havazva: építkezünk, jön a lagzi, januárban megszületik a kislányom, így nehéz a focira is figyelni, de majd lesz valami. Mindenesetre hajrá, ÚSE!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .