Lyáh Artúr nagy csibész. Érti a dörgést. De egyedül ő sem tudja kifordítani sarkaiból a világot. Mondjuk, Vásárosnaményban kevesebbel is beérik, bőven elég, ha a megyei első osztályú futballcsapat szekerét tolja, az pedig mostanság nagyon meglódult.

Lyáh Artúr (jobbról szereti elsütni a maga kis poénjait… Fotó: tudósítónktól

Olyannyira, hogy a beregiek zsinórban hat győzelmet mutathatnak fel, miközben a gólokat is ipari mennyiségben gyártják. Az előző öt fellépésükön huszonnyolc (!) gólt termeltek, az ötödik helyre rakétázva a táblázaton. Lyáh Artúr speciel kétszer köszönt be az ellenfeleknek, bár öt nem is igazán ezért tartják – a kulcspasszok kiosztásában jár élen, amiből fényesen megél a naményi támadórészleg.

– Hatból hat, nem tudok minden héten berúgni, néha pihenni kell… – vette lazára a figurát  Lyáh Artúr, midőn a legutóbbi, Nyírmeggyesen 6–0-ra behúzott összecsapás utózöngéiről érdeklődtünk. – Na jó, én is meg vagyok lepődve, de hát ezért igazoltam ide a nyáron.  Amikor Szalkáról eljöttem, olyan csapatba szerettem volna menni, amelyben van potenciál, ahol a rutin és a fiatalság összeforr, a Namény pedig éppen ilyen. Szimpatikus volt már eleve nekem, mert támadófutballt játszik, most már azt is tudom, mekkora pluszt jelent a közönség. Csak az edzésekre többen járnak ki, mint máshol a meccsekre! Mindemellett nagy köszönet jár az elnök úrnak, aki imádja a futballt. És van még valami… Lizák Bencét ugyan nem ismerem személyesen, viszont az ő példája inspirál, hogy Naményból igen is ki lehet úgy tűnni, hogy felfigyeljenek az emberre magasabb osztályból is.

A huszonhárom éves középpályás öt szezont húzott le a Szalka szerelésében, ahová Dunaújvárosból érkezett. Szóval Lyáh Artúr nem most jött le a falvédőről, igaz, Vásárosnaményban megkönnyítette dolgát, hogy a társakkal hamar megtalálta hangot.

– Nagyon örülök, hogy befogadtak: olyan srác vagyok, aki alapból nyitott, szeretem elsütni a kis poénjaimat, a srácok pedig vették a lapot. Egy hullámhosszra kerültünk, ráadásul ha nekem nem megy pályán, megy másnak, sőt merem állítani, olyan támadóink vannak, hogy szerintem senkinek nincs jobb! Na és ilyen még nem volt pályafutásom során, hogy a saját csapat zsinórban hat meccset nyerjen! Már megéri itt lenni. Edzőnk, Madalina Gyuri bácsi is előtt le a kalappal, profi munkát végez, sok-sok ilyen hétvégét kívánok neki is, mint amilyenekben része volt az elmúlt időszakban.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .