Nem csak a vajai nagycsapat, a „kicsik” is fényesen muzsikálnak a megyei másodosztály Nyírerdő csoportban. Miként a felnőttek, az ifjúsági együttes is a tabella élén nyomul, utóbbiban Kósa Gyula ontja a gólokat.

Kósa Gyula, vajai ificsapat gólvágója Fotó: magánarchívum

Az U19-es ifjúsági brigád tizenhét éves üdvöskéje nyolc őszi fellépésén huszonkét gólt termelt, naná, hogy vezeti a vonatkozó rangsort. Ehhez csak annyit: a tini csatár egy élő legenda, Kun Miklós bácsi irányításával pallérozódik, aki neve gyakorlatilag egybeforrt a vajai futballal.

– Hét éve vagyok igazolt játékos, Nyírmadán kezdtem, első edzőm Katona János volt, akinek sokat köszönhetek, játszottam Baktán és Rohodon, második szezonomat töltöm Vaján – vázolta eddigi pályafutását Kósa Gyula. – Az előző idényben második helyen végeztünk, most viszont szeretnénk bajnokok lenni, ebben szeretnék segíteni. Kun Miki bácsi tényleg mindent belead, még mai is él-hal a fociért, folyamatosan biztat minket és mindig kihangsúlyozza, hogy ne szövegeljünk a pályán! Igyekszünk neki megfelelni, én leginkább azzal, hogy minél több gólt szerezzek, köszönöm a csapatnak, hogy ehhez segítséget nyújt.

Mint megannyi tehetség, Kósa Gyula is ama problémával küzd, hogy munka mellett futballozik, emiatt behatároltak a lehetőségei.

– Jó lenne magasabb osztályban is megmutatni magam, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Szó volt már arról, hogy a nagycsapatban is lehetőséget kaphatok, de dolgozom, így abban maradtunk, mivel nem tudok rendesen edzésre járni, úgy odatenni magam a felnőttek között, ahogy szükséges, egyelőre maradok az ifiben.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .