A messzi Ausztráliában, nevezetesen Perth-ben rendezik a minifutball-világbajnokságot, amelyen a csoportkör második fordulójában lépett pályára a magyar válogatott – a nagyhalászi Ladányi Dáviddal soraiban.

Ladányi Dávid az ausztrál tengerpartról üzent a nagyhalásziaknak Fotó: magánarchívum

A mieink a keddi nyitómérkőzésen 4–2-re nyertek Szaúd-Arábia ellen, mégpedig Ladányi Dávid hathatós közreműködésével: a megyei első osztályban szereplő Halász futballistája mesterhármast szerzett. Magyar idő szerint csütörtök reggel Angliával találkoztak a „mieink”, akik ezúttal 9–0-ra diadalmaskodtak. Természetesen Ladányi Dávid most sem maradt „csendben”, ismét góllal járult hozzá a fölényes sikerhez. A magyarok szombaton, a csoportelsőségért lépnek pályára Afganisztánnal szemben.

– Ausztráliában tavasz van, napközben 25-26 fokkal, hétkor sötétedik és este azért már fel kell öltözni – szolgált helyzetjelentéssel a világ túlsó feléről Ladányi Dávid. – Egyébként nagyon családias a hangulat a válogatottnál, tele vagyunk csapatépítő programokkal, és hál’istennek a szereplésünkre sem lehet panasz. Tudtuk, hogy az angolok őszinte focit képviselnek, ehhez igazítottuk a taktikánkat, ami bejött.

Ladányi Dávid értelemszerűen kihagyni kényszerül a vasárnapi, Ibrány elleni megyei el Clásicót, ugyanakkor dacára a hatórás időeltolódásnak, nyomon követi majd az eseményeket.

– Nagyon sajnálom, hogy nem tudok ott lenni ezen a meccsen. A halásziaknak egyébként is köszönettel tartozom, egy rossz szót sem szóltak, hogy a bajnokság közben el kellett jöjjek, sőt, a vezetőség mindenben támogat. A csapat, a srácok előtt pedig le a kalappal, innen üzenem, higgyék el, nyerni fognak vasárnap! Imádjuk az Ibrány elleni meccseket,  telefonon keresztül értesülni fogok a történésekről, szorítok a győzelemért!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .