A Tiszántúli Takarék megyei első osztályú bajnokság kilencedik fordulójának mérkőzéseit rendezik a hétvégén. A program csúcspontja a vasárnapi Nagyhalász–Ibrány el Clásico, az „élvonal” legpatinásabb párharca.

Egy régi „darab” az ibrányi és nagyhalászi csapat klasszikus meccseiből, amelyen érdemes a kapu mögötti népsűrűségre figyelni… Fotó: facebook/ibrányse
Esélyleső: Tiszántúli Takarék megyei I. osztály (kezdés: 15 óra, ifi: 13)
Szombat
Nyírmeggyes (15.)–Vásárosnamény (6.)
Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – Nagyon fontos, egyben rendkívül nehéz meccs elé nézünk. Ami nehezíti a dogunkat, hogy újabb játékos iratkozott fel a sérültek listájára, plusz influenzajárvány ütötte fel fejét a öltözőben, így a hétvégére csodagyógyszerre vagy csodadoktorra lenne szükség hogy legalább tizenegy egészséges emberünk legyen….
Madalina György, a Vásárosnamény edzője: – Minden héten sok kritika éri a játékvezetőket, de arról nem szoktam olvasni, hogy valaki megvédi őket, én most ezt teszem. Visszanézve a hétvégi mérkőzést, nem követtek el hibát, a szabályoknak megfelelően jártak el, úgy gondolom, azt a viselkedést nem érdemelték meg, amivel szembesültek…  Ezúttal is nehéz találkozóra számítok, mert tisztában vagyok azzal, minden sorozat megszakad egyszer, viszont nem egy hatpontos meccsen szeretnénk, hogy ez bekövetkezzen!
Tiszakanyár (16.)–Baktalórántháza (9.)
Ember Roland, a Tiszakanyár edzője: – Dolgozunk! Tesszük, amit kell. Hétvégén nem lehet más célunk, mint megszerezni első győzelmünket!
Borza László, a Baktalórántháza játékos-edzője: – Két edzés után túl sok okosat nem tudok mondani. A hátralévő mérkőzéseken minél több pont megszerzése a cél, ennek szellemében lépünk a múlt héten jó eredményt elért Kanyár otthonában.
Kemecse (12.)–Kisvárda Master Good II. (11.)
Márton Péter, a Kemecse edzője: – Helyén kezeljük az elmúlt hét hét pozitív szériáját, de szeretnénk folytatni. A Kisvárda egy nagyon fiatal csapat, esetleges NB I-es visszajátszókkal. Minden nap edzenek, sok mozgásos, passzolós játékra törekednek. A mi csapatunk is fiatal, hasonló stílussal rendelkezik, ezért jó iramú mérkőzésre számítok. Hazai pályán mindent meg fogunk tenni, hogy mi fogyasszuk el boldogabban meccs után a bőcsi kólát és a csatos bambit.
Nagy Sándor, a Kisvárda II. edzője: – Egy játszós csapat otthonában lépünk pályára, nekünk is égető szükségünk van a pontokra, éppen ezért ebben a szellemben utazunk Kemecsére.
Nyírgyulaj (4.)–Nagyecsed (13.)
Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Alig három hónapja ez a párosítás a bajnoki címről döntött, most pedig arról, melyik csapat mászik ki hamarabb gödörből.
Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – A helyezés alapján abszolút nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de majd meglátjuk…
Tarpa (5.)–Fehérgyarmat (7.)
Márton István, a Tarpa edzője: – Nagyon fontos meccs előtt állunk, amelyet bármi áron be kell húznunk! Igaz, ez nehezebb lesz, mint azt sokan gondolnák…
Harbula Balázs, a Fehérgyarmat edzője: – Jól szervezett Bozsik fesztiválra szoktunk járni Ivettékhez Tarpára, most szombaton ez kicsit másabb lesz. Káposztás paszuly levessel és mamám féle túrós buktával, na meg pókerrel készülünk a beregiek ellen. Pikáns kis derbi lesz az biztos! Köszönjük a tüskét, mi maradunk szerények!
Vasárnap
Újfehértó (10.)–Mátészalkai MTK (8.)
Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Az előző bajnokin a játékosok hozzáállásával elégedett voltam, viszont az egyéni hibák meccsről meccsre jönnek – sajnos. Remélem a hétvégén még jobban tudunk majd összpontosítani, mert én tudom, mire képesek ezek a fiúk.
Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője: – Borzasztóan nehéz mérkőzésre számítok, ezzel együtt nincs pardon, az utóbbi két meccsen történtek után mindenképpen javítani akarunk.
Balkány (14.)–Mándok (2.)

Belényesi Miklós, a Balkány játékos-edzője: – Egy bajnokesélyes látogat hozzánk vasárnap, nem kell különösebben kitérni arra, hogy milyen jó csapat a Mándok, amelyben minőségi játékosok futballoznak,mint például Fodor Andris vagy Erős Gabi! Aki követi az eredményeinket az tudja, hogy a bajnokságban rosszul szereplünk és sokkal több van a csapatban, mint amennyit eddig mutatott! Hétvégén számunkra nincs más elfogadható eredmény csak a győzelem, ezért mindent meg fogunk tenni! Szeretnénk a szurkolóink támogatását kérni ebben a nehéz helyzetben, rég nem volt hazai meccs, együtt kiharcolhatjuk a győzelmet!

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Nem olyan régen kupamérkőzést játszottunk Balkányban, tehát az emlékeink még frissnek mondhatóak. Nem egyszerű ellenfelünkkel szemben játszani, de tudjuk miben kell változtatnunk, hogy a kupameccsel ellentétben most eredményesen szerepeljünk.

Nagyhalász (1.)–Ibrány (3.)
Nagy Lajos, a Nagyhalász szakmai vezetője: – Amikor a magyar fociról beszélgetünk, nekem mindig Kasu haverom kerti budija jut az eszembe: egykor félelmetes erődként kimagaslott a hátsó udvar fertályából, ma már azért egy erőteljes inger kell hozzá – például egy egészséges hascsikarás –, hogy rákattanjon az ember. A megyei foci egyik ilyen ingere a Halász–Ibrány összecsapás, ahol mindegy mi történik a budiban, legyen az egy könnyed cifrafosás vagy akár egy guvadt-szemű szorulás, a csapatok számára egy a lényeg: kinek jut a papír illetve kinek a smirglilap…
Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Osztálytól és helyezéstől  függetlenül ez mindig az év mérkőzésének számít a két településen. A csapaton kívül a vezetőknek, szurkolóknak, és a város lakóinak is előre be van írva a ennek a meccsnek dátuma, és aki a megyei futballt csak kicsit is ismeri, biztos kíváncsi erre a rangadóra. A mérkőzésről annyit: ha azt az arcunkat mutatjuk, mint amelyet a legutóbbi fordulóban hetven percig láttam a társaságtól, akkor sikerélménnyel zárhatjuk ezt a fellépést is. Ugyanakkor az utolsó húsz percben történtekből tanulnunk kell, azokat a hibákat még egyszer nem követhetjük el!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .