A jelek szerint a Tarpa elleni zakó (6–2) dacára sem kell átszabni az ibrányi terveket: a megyei első osztályú futballcsapat a Nyírgyulaj elleni rangadó megnyerésével (4–3) visszatért a régi divathoz.

Jeddi Béla gólt szerzett, az Ibrány pedig tartja magát az élcsoportban  Fotó: Kulcsár Béla

Ibrányban ugyanis az a trend, hogy az együttes rendre masszív tagja az élcsoportnak, és bár becsúszik olykor némi baki, momentán is beágyazódott az elitbe. A nyolcadik forduló előtt még a tabella tetején trónoló Gyulaj legyűrésével a harmadik helyre araszolt előre a Tisza-parti egylet, mindez nem jöhetett volna létre például Jeddi Béla gólja nélkül.

A harminckét éves védő szerzett vezetést az Ibránynak, amely a második félidő elején négy „fás” előnnyel érezhette magát nyeregben, a végére csak egy maradt, de a győzelem így is édes.

– Mindig jó érzés betalálni, nekem leginkább pontrúgásoknál adódik erre esélyem, most jókor voltam jó helyen – fejtegette Jeddi Béla, aki a fontos gólok mestere: alig több, mint két hete a Balkány ellen ugyancsak az Ibrány első „dugóját” jegyzete a nem mellékesen 4–1-re behúzott összecsapáson. – Egyébként hatvan percig az történt, amit elképzeltünk, eredményesen és jól játszottunk, majd talán túlságosan hátradőltünk, a Gyulaj meg olyan erős csapat, hogy ezt kihasználta. Végül is mondhatom, megdolgoztunk a győzelemért, ilyen pofon után ránk fért a sikerélmény.

Vasárnap nem akármilyen nap lesz: Nagyhalász–Ibrány el Clásicót rendeznek! Márpedig eme párharc a legpatinásabbnak számít a megyei futballban. Az eddigi utolsó, az előző bajnoki évad zárófordulójában játszott örökrangadón az Ibrány idegenben kerekedett felül. Nem elhanyagolható tényező, hogy azon a júniusi napon, miként az aktuális mérkőzés előtt hajszálra azonos volt az ábra: a Halász az első, a látogató a harmadik helyen táborozva hangolt a derbire…

– A hét már nyilván a rangadóra lesz kihegyezve, amelyről csak annyit: tavasszal nyertünk, ráadásul gólt fejeltem, ugyanilyen leosztással most is kiegyeznék – adott hangot reménynek Jeddi Béla. – Ezt a rangadót természetesen mindenki várja, erre legutóbb még édesanyám is kijött, aki amúgy nem igazán jár meccsre!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .