Nem éppen vajaskenyér-túra volt a vajaiak számára a vasárnapi portya. A megyei másodosztályú futballcsapat ősidők óta nem nyert a mezőladányi katlanban, sőt, az elmúlt években még a pontszerzésről is csak álmodozhattak…

Zakor János egyik legfőbb támasza, legnagyobb szurkolója a menyasszonya Fotó: tudósítónktól

Mintha átok ütök volna a Kiss-legénységen a ladányi meccseken. Ezúttal viszont változott az ábra. A vendégek 5–3-ra porolták el a házigazdákat a Nyírerdő csoportban rendezett összecsapáson. Eme csínyben leginkább Zakor János volt a „ludas”, aki vajai részről klasszikus mesterötöst vágott, azaz csapata valamennyi gólját ő szerezte!

– Vajai színekben mutatkoztam be a nagyok között tizenhét évesen, lassan, az előző idényben tértem vissza, de azt hallottam, hogy az elmúlt időszakban rendre kikapott a csapat Ladányban – taglalta Zakor János, aki tett róla, hogy ez a szomorú széria egyszer és mindenkorra megszakadjon. – Érezhető volt, hogy most nagyon oda fogja tenni magát a társaság, nem csak az előzmények, hanem a legutóbbi, bosszantó nyírkarászi vereség miatt is. Külön örülök, hogy ennyit hozzá tudtam tenni a győzelemhez, persze, köszönöm a srácoknak a gólpasszokat! Ami azt illeti, gólokat eddig is szereztem, az viszont igaz, a játékom nem volt mindig az igazi, bár semmi nem lehet tökéletes. Annyit még: muszáj igyekeznem, mert a menyasszonyom a legnagyobb szurkolóm és minden meccsemen ott van!

Annyi szent, „Zaki”  tizenkét góllal a vonatkozó bajnoki lista élére ugrott, miközben a Vaja rég látott magasságba, a második helyre tornázta fel magát a táblázaton. Na és van itt még valami, ami a huszonöt esztendős Zakor Jánossal kapcsolatos…

– Különböző okok miatt több csapatban megfordultam már és tény, sok időt nem töltöttem egyiknél sem. Volt, ahol nem találtam meg a számításaimat, máshol pedig…  Hát, így alakult. Eltöltöttem egy évet a megyei első osztályban, és nem titkolom, szeretném megmérettetném még magam a megye legerősebb bajnokságában. Most viszont sokat számít, hogy együtt futballozhatom öcsémmel. Gergővel, aki szerintem nagyon tehetséges középpályás, ráadásul több gyerekkori barátom is van a csapatban. Nem szeretnénk semmit elkiabálni, de talán most esély kínálkozik arra, hogy hosszú idő után az élcsoportban végezzünk, legalábbis ezért hajtunk.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .