Tör előre a Tarpa – Törtei Tamással soraiban. A megyei első osztályú futballcsapat szombaton az Ibrányt tángálta el (6–2), bebetonozva magát az élcsoportban.

Törtei Tamás (balról) és az Ibrány elleni meccs végeredménye Fotó: facebook

Idestova harmadik szezonját nyomja a beregi egylet kötelékében Törtei Tamás, a Nyíregyháza Spartacus korábbi frontembere. Aki a rohamosan közelgő harmincnegyedik születésnapja (október 13.) előtt megmutatta: köszöni jól el van, két gólt rámolt be az ugyancsak az elitben táborozó Ibránynak, amely speciel éppen a Tarpát előzi meg a tabellán.

– Pedig a meccs eleje nem így nézett ki, hogy ez lesz a vége – csempészett önkritikát nyilatkozatába Törtei Tamás. – Rögtön a harmadik percben hátrányba kerültünk, ráadásul az ibrányiak szépen tették-vették a labdát: fel is rémlett bennem, nehogy úgy járjunk, mint legutóbb Nyírgyulajban, rosszul nézett ki az ott kapott ötös. Pontrúgásból sikerült egyenlíteni, ez helyrebillentett minket, majd kétszer nekem is sikerült betalálni. Az első, amit vagy harminc méterről küldtem rá még Csak János szakmai igazgatónak is tetszett, ami olyan volt: ha rádőlök nagy gól, ha nem, akkor kicsi…  A másodiknál húszról a hosszú alsóba leraktam a labdát, tekerősen.

Törtei Tamás nem ugrálós típus, a Tarpa pedig a nyugalom szigete, pláne, hogy momentán a csapat is acélosan menetel. Unatkozni sincs ideje, a futballal párhuzamosan a méhészkedés, plusz a civil munka is leköti energiáját.

– Eleve úgy mentem oda, hogy mondtam Szécsi Szabi polgármesternek: itt vagyok és nem fogom fél évente végigturnézni a megyét, ide-oda cihelődni, ha kölcsönös a bizalom, hosszú távra maradok. Na, ez van most. A körülmények ideálisak, lehet dolgozni, mi kell még? Igen, tíz éve méhészkedem, ami hobbinak tekinthető, de annál azért kicsit több, viszont sok munkával jár. A két gyerek mellett, no meg, hogy az U19-es tarpai csapat edzője is vagyok, lassan, el kell gondolkozni: elképzelhető, lejjebb viszem a méhcsaládok számát harmincról tízre, ami még vállalható és tudom megfelelően kezelni.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .