A kupasorozat varázsa, amit annyiszor „megénekeltek” már, ismét éreztette jótékony hatását. A Sényő-Carnifex az országos főtábla első körében kétgólos hátrány után kisebbfajta bűvészmutatvánnyal, kilenc perc alatt fordított és rendezte le a Jászberény elleni összecsapást (3–2)!

Boros Dávid (elöl) és Márton András tevékeny részesei voltak a sényői kupasikernek Fotó: tudósítónktól

Persze, a két NB III-as futballcsapat akár egy szimpla bajnokin is produkálhat hasonlóan izgalmas koreográfiával megírt találkozót, ez simán elképezhető, mindazonáltal a Magyar Kupában talán sűrűbben esnek meg hasonló történetek. Nem elhanyagolható tényező, az egyaránt a Keleti csoportban érdekelt felek közül a tabellán a Jászberény szénája áll jobban, így ez az eredmény a még hátralévő őszi bajnokin (október 6.) sem lenne rossz…

– Kupamérkőzés volt, amelyen a második félidőre megérkezett a kupahangulat is – merült a részletekbe Imrő László, a sényői edzőpáros tagja, aki Fiumei Viktorral közösen vezényli az együttest. – Nem estünk egymásnak az első félidőben, inkább a mezőnyjáték volt a jellemző, nem sok helyzetet engedett egymásnak a két csapat. Mondhatom, némiképpen váratlanul vezetést szerzett a Berény, amit a szünet előtt meg is tudott duplázni. Abszolút nem volt benne a pakliban, hogy két „fás” hátrányba kerülünk.

Aztán történt valami…

– Szünetben megbeszéltük a fiúkkal mivel egy meccsen dől el a tovább jutás így nincs értelme őrizni az eredményt… – ironizált a tréner. – Egy védekezőbb típusú játékost cseréltünk támadóbbra illetve volt egy előre eltervezett módosítás is. A második félidő pedig különösen jól sikerült: hiszen kilenc perc alatt sikerült fordítani. Különösen az első és második találatunk sikerült szépre. A mérkőzés összképe alapján talán mondhatjuk, hogy megérdemelt a továbbjutásunk, így mi várhatjuk a következő kör sorsolását! Jó lenne ha olyan csapattal kerülnénk össze, amely ellen lehetnek győzelmi esélyeink. Majd ezt követően jöhetne egy nagyágyú: itt ha kérhetnénk ilyet, már meg is lenne az a három ellenfél, amiből választanánk… De ehhez sok mindennek klappolnia kell!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .