A Magyar Kupa országos főtábla első fordulójának mérkőzéseit rendezik a hétvégén. A nyitókörben hat a megyei színeket képviselő csapat lép pályára.

A sötét mezes újfehétói együttes tagjait aligha szükséges motiválni az NB II-es ellenféllel esedékes kupameccsre Fotó: tudósítónktól

Saját katlanjában próbálja kiharcolni a továbbjutást a Nagyecsed, amely a Somogy megyei első osztályú bajnokság negyedik helyén tanyázó Nagybajomot fogadja. Az Újfehértónak nagy bravúr szükségeltetik, hogy állva maradjon, az Ajka ugyanis a második vonalban szerepel, jelenleg a tizenhatodik pozícióban posztolva. Hosszú, kétnapos túrára indul a Balkány: a Belényesi-legénység már pénteken útra kel, hogy leküzdje a 400 kilométeres távolságot, hogy másnap a Veszprém megyei „élvonalban” a második helyen nyomuló Ajkai Kristály SE otthonában domborítson.

A Sényő-Carnifex – az ugyancsak az NB III. Keleti csoportban érdekelt – Jászberénnyel gyürkőzik, míg a Kisvárda Master Goood (NB I.), miként a Nyíregyháza Spartacus (NB II.) egyaránt idegenben mutatja mag magát.

A párharcok pályaválasztói az alacsonyabb osztályú együttesek. Azonos osztály esetén az elsőnek kihúzott csapat játszik hazai pályán. A továbbjutás egy mérkőzősen dől el; ha ez nem sikerül a rendes játékidőben, kétszer 15 perc hosszabbítás, majd tizenegyesek következnek.

Magyar Kupa: országos főtábla, 1. forduló

Szombat (kezdés: 15 óra)

Újfehértó–FC Ajka (NB II.)

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Nagyon nehéz egy ilyen mérkőzés előtt bármit is mondani, hiszen két osztály különbség van a csapatok között, de a kupában már történtek nagy „csodák”. Ezen a meccsen nem lesz szükség külön motiválnom a játékosokat, mert tudom, hogy a meccs körítése, a sok néző miatt fel fogják szántani a pályát. Az, hogy ez eredményben mennyire mutatkozik majd meg, annak sok tényezője lesz.

Nagyecsed–Nagybajom (Somogy megyei I. osztály)

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – A nem túl jónak mondható bajnoki szereplést a kupameccsen aratott győzelemmel lehetne feledtetni, amihez most már mindenkinek százszázalékosak kell nyújtani! Ekkor és csak is ekkor lehetünk eredményesek.

Ajkai Kristály (Veszprém megyei I. osztály)–Balkány

Belényesi Miklós, a Balkány játékos-edzője: –Sikerült kijutni a főtáblára és ehhez két nagyon jó élcsapatot sikerült megvernünk! Mindenképp szeretnénk továbbjutni a következő körbe, ennyivel tartozunk a szurkolóinknak a gyengébb bajnoki szereplés miatt! Hosszú lesz az odaút ,de bízom benne, hogy a hazaút kétszer olyan hosszú lesz a továbbjutásunk ünneplése miatt!

Vasárnap (kezdés: 15 óra)

Sényő-Carnifex–Jászberény (NB III.)

Imrő László, a Sényő edzője: – A hétvégi bajnoki mérkőzésen nehezen tettük túl magunkat, hiszen kiénekelték a szánkból a sajtot – még ha nem is játszottunk túl meggyőzően. Az is igaz, hogy olyan dolgokkal is meg kellett küzdenünk, amire nem lehet felkészülni. Ugyanakkor elsősorban magunkban keressük a hibát. Így biztos vagyok abban, a pályára lépők mindent megtesznek azért, hogy feledtessék az elmúlt heti teljesítményüket. A kupameccseknek mindig más hangulata van még, még abban az esetben, is ha osztálytárssal játszunk. Biztosan egy remek kis találkozót fognak látni a kilátogatók!

További vasárnapi mérkőzések: Pilisi LK-Legenda Sport (Pest megyei I. osztály)–Kisvárda Master Good, Taksony (NB III.)–Nyíregyháza Spartacus.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .