Immár nem csak Fabók István edző nyilatkozat-gyöngyszemei miatt kék az ég Kéken: a megyei másodosztályú futballcsapat – a jelek szerint – új aduászt húzott elő a pakliból.

Szuromi László még soha nem kezdett ilyen eredményesen egy szezont sem Fotó: magánarchívum

A Pannónia Zrt. csoportban „újonc” kéki egylet a tabella hatodik helyére tornázta fel magát, miközben Szuromi László egyenesen a bajnoki góllövőlista élére „szánkázott”. A huszonkilenc éves futballista valósággal megtáltosodott: hat fellépésen tíz gólt rámolt be, több, mint felét szállítva a csapat „össztermésének” (18).

– Szerintem jobban bíznak bennem Kéken, mint bárhol máshol ahol eddig játszottam – elmélkedett Szuromi László. – Emellett az is fekszik nekem, hogy jóformán minden meccsen egy szem csatárként játszom. Gyorsnak mondanám magam, jobban ki tudom használni a nagyobb területet,  de isten őrizz, hogy magamat fényezzem, a csapat nélkül semmit érnék semmit. Úgy tálalják a labdákat a srácok, hogy nem nyakon rúgnak vele, hanem egyből helyzetbe hoznak, én pedig próbálok élni minden lehetőséggel.

Olyannyira, hogy Szuromi László ősszel rendre kiszúrt az ellenfelekkel – persze, csak góljaival. Pedig nem csupán a futball körül forog az élete.

– Most már egyértelműen a munka az első, a foci csak hobbi: edzésre nem nagyon jut idő, pedig kíváncsi lennék, akkor mire lennék képes, ha tudnék rendesen tréningezni. Ettől függetlenül ilyen jól még nem indult egy szezonom sem, viszont nem számolgatok, mert ha ígértem valamit és nem úgy alakult, abból csak égés volt. Megyek, csinálom, a végén majd meglátjuk mire jut a csapat, meg én is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .