Különleges bája van annak, amikor egy Szatmári gyerek a megyei harmadosztály Rétköz csoportban hatványozottan bizonyítja: van benne nafta. Persze, nem a tájegységek közötti rivalizálás miatt „énekeljük meg” a vasárnapi Vitka–Jéke (2–8) derbit…

Szatmári Máté a tanulást választotta, de a focit sem hanyagolja Fotó: facebook

Sokkal inkább Szatmári Máté alakításának jóvoltából. A huszonkét éves jékei csatár hat gólt rámolt be, mindezt megspékelve azzal, hogy az első félidőben húsz perc leforgása alatt négy „dugót” hintett.

– Jobban szeretem az olyan meccseket, amelyek kiélezettek, mondjuk a végén dönt egy gól, az persze, nem rossz, ha azt éppen én szerzem – vitt némi „színt” a történtekbe Szatmári Máté. – Ráadásul az a típusú csatár vagyok, aki szívesen passzol, ha jobb helyzetben van valaki más, ezt nem csak azért említem, mert jól hangzik. Korábban irányítót játszottam, megszoktam, hogy kiszolgálom a többieket, leginkább a támadókat. Azért, ha a helyzet van, szigorúan be kell rúgni, ezzel így vagyok. Vitkára pedig egyébként is szívesen megyek, szép emlékek kötnek ahhoz a pályához: az előző szezonban 4-0-ra nyertünk ott, mindent gólt én lőttem.

Nem véletlenül célozhatunk arra, hogy Szatmári Máté tanári teljesítményt nyújtott. A Jékéhez ezer szállal kötődő, a szezonban már kilenc gólnál tartó frontember ugyanis az iskolapadban ülve is igyekszik domborítani.

– Az az igazság, hogy egy ideig úgy tekintettem a futballra, mint szinte mindenki más: szerettem volna magas szinten játszani. Kisvárdán nyolc évet húztam le: az U11-től az U21-ig minden korosztályban szerepeltem, majd válaszút elé kerültem. Felvettek a Debreceni Egyetemre, döntenem kellett: foci vagy tanulás? Utóbbi mellett döntöttem, tanárnak készülök, így maradt az alacsonyabb osztály. De nem bántam meg, Jékén otthon vagyok, barátokkal, korábbi várdai csapattársakkal játszom együtt, szóval, jó itt!

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .