Baktalórántházán nem sok csapat ússza meg kapott gól nélkül a bajnoki fellépést. A Mátészalkának sikerült, ami a megyei első osztályú egylet acélos teljesítményének fényes bizonyítéka, no meg a kapus, Szilágyi Patrik elévülhetetlen érdeme.

Szilágyi Patrik bizonyítani akarja, hogy fiatalként is megbízható kapus Fotó: tudósítónktól

A tizenkilenc éves hálóőr az aktuális idényben már másodszor húzta le a rolót: két körrel korábban a Vásárosnamény elleni hazai mérkőzésen „nullázott”, miként szombaton a baktai katlanban, ahol a pontszerzés (0–0) derekas, igazi férfi munka volt.

– Azzal a feltett szándékkal utaztunk, hogy mindenképpen szeretnénk feledtetni a Halász elleni  otthoni vereséget – szögezte le Szilágyi Patrik. –  Akadtak lehetőségeink, a Baktának talán picivel több, de amiért mentünk, teljesítettük. Pontot csíptünk, ráadásul kapott gól nélkül, jó érzés, na. Mi csak tudjuk, mert tavasszal 4–0-ra kikaptunk Baktán…Jó érzés volt bennem a meccs előtt, amikor pedig a 10. perc környékén a hosszú felső sarokba tartó labdát labdát kipiszkáltam, ez további hitet adott, hogy én itt ma nem hibázhatok.
A jelek szerint Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője nem tartozik azon szakvezetők meglehetősen nagy táborába, akik ódzkodnak a fiatal, főként tini cerberusok bevetésétől. Szilágyi Patrik az élő cáfolat minderre.
– Mint minden kisgyerek, aki futballozni kezd, én is arról álmodtam, hogy nagy kapus leszek  Azt kell mondjam, a debreceni akadémián töltött két év megtörte a pályafutásomat, mert fizikailag és technikailag sokat fejlődtem, de pszichésen megviselt. Az a lényeg, hogy úgy érzem, újra magamra találtam. Télen jöttem Szalkára, ahol rendszeresen védeni, fejlődni akarok. Tudom, kapusnak még fiatal vagyok, viszont  szeretném bebizonyítani, hogy ilyen idősen is nyugodtan be lehet állítani, lehet rám számítani.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .