Elkészítették a labdarúgó Magyar Kupa országos főtábla első fordulójának sorsolását. A nyitókörben hat megyei csapatunk érintett, amelyek közül három játszik hazai pályán.

A kék mezes Újfehértó, akárcsak a bordó mezes Nagyecsed is érintett a főtáblán Fotó: tudósítónktól

Az Újfehértó az NB II-es Ajkát, míg a Nagyecsed az ugyancsak megyei első osztályú Nagybajomot fogadja. Harmadik vonalbeli „csoporttalálkozó” lesz Sényőn, ahová a Jászberény érezik.

Egészen érdekes, hogy a Balkány egy másik ajkai együttessel, a szintén megye egyes Kristály SE-vel találkozik – ráadásul idegenben, ami testvérek között is több száz kilométeres túra.

A Kisvárda élvonalbeli csapata megyei első osztály ellenfél otthonában szerepel, a Nyíregyháza Spartacus (NB II.) eközben NB III-as legénységgel tusakodik.

A párharcok pályaválasztói az alacsonyabb osztályú együttesek. Azonos osztály esetén az elsőnek kihúzott csapat játszik hazai pályán. A továbbjutás egy mérkőzősen dől el; ha ez nem sikerül a rendes játékidőben, kétszer 15 perc hosszabbítás, majd tizenegyesek következnek.

Magyar Kupa: országos főtábla, 1. forduló

Szeptember 21-22, kezdés: 15 óra

Pilisi LK-Legenda Sport (Pest megye I.)–Kisvárda Master Good

Taksony SE GP Solar (NB III.)–Nyíregyháza Spartacus FC (NB II.)

Sényő-Carnifex (NB III.)–Jászberény (NB III.)

Újfehértó SE (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye I.)–FC Ajka (NB II)

Ajka Kristály SE (Veszprém megyei I. osztály))–Balkányi SE (megyei I. osztály)

Nagyecsed (megyei I. osztály)–Nagybajom (Somogy megyei I. osztály)

 

 

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .