Elkészítették a labdarúgó Magyar Kupa országos főtábla első fordulójának sorsolását. A nyitókörben hat megyei csapatunk érintett, amelyek közül három játszik hazai pályán.

A kék mezes Újfehértó, akárcsak a bordó mezes Nagyecsed is érintett a főtáblán Fotó: tudósítónktól

Az Újfehértó az NB II-es Ajkát, míg a Nagyecsed az ugyancsak megyei első osztályú Nagybajomot fogadja. Harmadik vonalbeli „csoporttalálkozó” lesz Sényőn, ahová a Jászberény érezik.

Egészen érdekes, hogy a Balkány egy másik ajkai együttessel, a szintén megye egyes Kristály SE-vel találkozik – ráadásul idegenben, ami testvérek között is több száz kilométeres túra.

A Kisvárda élvonalbeli csapata megyei első osztály ellenfél otthonában szerepel, a Nyíregyháza Spartacus (NB II.) eközben NB III-as legénységgel tusakodik.

A párharcok pályaválasztói az alacsonyabb osztályú együttesek. Azonos osztály esetén az elsőnek kihúzott csapat játszik hazai pályán. A továbbjutás egy mérkőzősen dől el; ha ez nem sikerül a rendes játékidőben, kétszer 15 perc hosszabbítás, majd tizenegyesek következnek.

Magyar Kupa: országos főtábla, 1. forduló

Szeptember 21-22, kezdés: 15 óra

Pilisi LK-Legenda Sport (Pest megye I.)–Kisvárda Master Good

Taksony SE GP Solar (NB III.)–Nyíregyháza Spartacus FC (NB II.)

Sényő-Carnifex (NB III.)–Jászberény (NB III.)

Újfehértó SE (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye I.)–FC Ajka (NB II)

Ajka Kristály SE (Veszprém megyei I. osztály))–Balkányi SE (megyei I. osztály)

Nagyecsed (megyei I. osztály)–Nagybajom (Somogy megyei I. osztály)

 

 

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..