A Sényő-Carnifex NB III-as futballcsapata a hatodik bajnoki fordulóban hazai pályán fogadta a Hatvant.

A Sényő első győzelmére hajtott a Hatvan ellen Fotó: tudósítónktól

A szabolcsiak egyértelmű szándéka az első bajnoki győzelem bevasalása volt az újonc vendégekkel szemben. Ehhez képest több szempontból is balszerencsésen indult a házigazda számára a találkozó: előbb vezetést szerzett a látogató, majd Bodó Gábor egy rossz becsúszás után a földön maradt, a védőt hordágyon vitték le a pályáról. Ráadásul a szünet előtt újabb kényszerű csere történt a hazaiknál: Barcsay Márk is sérülés miatt vált ki. És, hogy valami jó is történjen, Kristófi Sándor az első félidő végén egyenlített, felcsillantva az esélyt az eredményes folytatásra.

S lőn. A hatvanadik percben megannyi próbálkozást követően Márton András lövésével fordított a Sényő! Sőt, a második játékrész derekán, a nyáron Balkányból igazolt Zagijev kiállítása miatt emberelőnybe is került a hazai együttes, amely kisvártatva a kapufa megdöngetésével  nyomatékosította fölényét. Ami késik nem múlik, nem sokkal később Varga József 45 méterről szenzációs gólt lőtt: a kint álló hatvani kapust meglepve emelt a hálóba (3–1). Minden eldőlt, megtört tehát a jég – végre nyert a Sényő! Az utolsó percekben újoncot avatott a vendéglátó: a tizenhét éves Bartha Gábor győztes meccsen debütált.

NB III. Keleti csoport: 6. forduló

Sényő-Carnifex–Hatvan 3–1 (1–1)

Sényő, 350 néző, v.: Kátai G. Sényő: Gagyi S. – Márton A., Bodó G. (Boros D.), Klepács, Szokol, Hadházi, Kapacina V., Barcsay M. (Varga J.), Lakatos L., Lizák (Bartha G.), Kristófi. Edző: Imrő László, Fiumei Viktor.

Gól: Kristófi S., Márton A., Varga J.  illetve Kitl K. Kiállítva: Zagijev (68. perc)

Imrő László: – Nem indult túl jól a mérkőzés, de az első fèlidő derekára rendeztük sorainkat. Úgy érzem, a második félidőben mutatott játékunk és helyzeteink alapján teljesen megérdemelt győzelmet szereztünk. Ami eddig nem ment be az most igen. Sőt, sikerült tetszetős találatokat szereznünk. A megszerzett három pont remélem kell kellő lendületet ad a csapatnak a továbbiakban. A sérült Bodó Gábornak mihamarabbi felépülést kívánunk! Gratulálunk a 17 éves Barta Gábornak, így kell debütálni ahogyan ő tette!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .