A Magyar Kupa megyei selejtezőjének harmadik fordulójának mérkőzéseit rendezték szerdán.

A szerdai kupapárharcok közül a Balkány–Mándok meccs ígérkezett az egyik legkiélezettebb csatának Fotó: tudósítónktól

A tét nagy volt, a három párharc győztese az országos főtáblán képviselheti a megyei színeket. Ennek megfelelően felettébb izgalmasra sikeredett mindkét korai mérkőzés. Csengerben a második félidő elején 3–1-re vezetett a másodosztályú házigazda, majd a Nagyecsed hat perc alatt fordított! Újabb csavart jelentett, amikor Dávid Róbert harmadik góljával, ebben az esetben 11-esből egyenlített a hazai egylet (4–4). A csattanó a végére maradt: Bulyáki Krisztián is betalált, drámai csatában továbbjuttatva az ecsedi legénységet.

Mindeközben a Balkány ugyancsak 3–1-re meglépett, amikor a hajrában Baglyos Levente értékesítette a megítélt büntetőt, amivel felélesztette a mándoki reményt. Mindhiába, mert utolsó percekben a hazai együttes újabb gólokkal eldöntötte a meccset, egyben a továbbjutást.

Magyar Kupa: megyei selejtező, 3. forduló

Csenger–Nagyecsed 4–5 (2–1)

Csenger, 300 néző, v.: Sipos L. Csenger: Béres R. – Dávid R., Stef, Mona Á., Péter Gy., Margitics L., Osváth S., Nagy M., Gaál K, Csorvási Á. (Garda), Molnár R. (Katona P.). Edző: Boros Károly. Nagyecsed: Sarkadi Zs. – Sarkadi G., Zámbó K., Marinas (Ádámszki R.), Ascsillán L., Homann R., Bulyáki K., Bulyáki A., Kóka R., Erdős M. (Nyíregyhézi G.), Török S. (Nyíri Gy.) Játékos-edző: Ádámszki Róbert. Gól: Dávid R. 3 (egyet 11-esből), Nagy M., illetve Ascsillán Cs., Sarkadi G., Kóka R., Török S., Bulyáki K. Kiállítva: Orosz F. (a kispadról, 31. perc)

Osváth Sándor egyesületi elnök: – Méltó ellenfele volt a Nagyecsednek, ez a meccs akár fordítva is elsülhetett volna. Sajnos, 3–1-es vezetésnél nagyon magunkra húztuk a vendégeket, ez döntőnek bizonyult.

Ádámszki Róbert: – A játékunk még mindig hagy maga után kívánni valót, de tartásunkat mutatja, hogy 3–1 után meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Örülünk, hogy szurkolóink nem kaptak szívinfarktust!

Balkány–Mándok 5–3 (2–1)

Balkány, 100 néző, v.: Valu T. Balkány: Hegyes B. – Bátyi L. (Lakatos J.), Müller Zs., Misák S., Belényesi M., Csatári Á., Csehil (Onisziko), Petruska A., Patalenszki J. (Vidoven M.), Szabó M., Angyal N. Játékos-edző: Belényesi Miklós. Mándok: Virágh Cs. – Ari A., Balogh S., Dallos L. (Győri J.), Phrakonkham, Baglyos L., Buda P., Pallai G., Erős G., Vezdel, Hegedűs T. (Szabó T.). Edző: Kiss Gábor. Gól: Petruska A. 2, Angyal N., Patalenszki J., Lakatos J., illetve Balogh G., Baglyos L. (11-esből), Erős G.

Belényesi Miklós: – Gratulálok az egész csapatnak a győzelemhez, küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk. A meccs előtt azt beszéltük, hogy súlyosan sérült csapattársunk, Ács Ádám helyett is küzdve megnyerjük a találkozót. Ezt a győzelmet neki ajánljuk! Mielőbbi gyógyulást kívánunk neki, várjuk vissza!

Kiss Gábor: – A meccsen megjelent tizenkét mezőnyjátékossal és egy kapussal is gólokkal kellett volna megnyernünk a mérkőzést, amelyen súlyosnak mondható vereséget szenvedtünk. Azért, mert fejben így nem lehet mérkőzést játszani, hogy ajándékozunk, mondom ajándékozunk a hazaiaknak négy gólt, olyan helyzetekből, amit még a Zs-ligában sem lehet megengedni. Elvárom minden egyes játékosomtól, hogy nem csak fizikálisan, de mentálisan is felkészülten érkezzen mérkőzésre. Ezek a dolgok elfogadhatatlanok számomra, persze tudom, mindent meglehet magyarázni. És ezen meccs tanulságaiból kiindulva úgy gondolom, ha egyszer bérbe adtuk a seggünket, akkor azt oda is kell tartani.

A Rakamaz–Újfehértó mérkőzés később kezdődött.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .