Csáki Bertalant nem vattázták Nagyhalászban. A nyáron érkezett tizenkilenc éves belső védőt azonnal mély vízbe dobták: a megyei első osztályú futballcsapat valamennyi bajnoki fellépésén kezdőként vetették be!

Csáki Bertalan nyíregyházi „kanyarral” tért vissza Nagyhalászba Fotó: nyíregyhazaspartacus.hu

Igaz, a hosszú ideig a nyíregyházi Bozsik Akadémián pallérozódott, szóval nem éretlen suhanc, jóllehet így is nagy fokú bizalomra vall, hogy mind a négy mérkőzést végig játszotta. Ami aligha a véletlen műve. A Nagyhalász az élcsapatok táborát erősíti, ráadásul már nem tegnap óta, vagyis a szakmai stáb tudja, mit miért tesz.

– Tíz éves koromig, 2010-ig voltam Halászban, néhány hete tértem vissza, Nagy Lali hívó szavára Nyíregyházáról – taglalta történetét Csáki Bertalan. Aki kendőzetlen őszinteséggel mesélt a kezdeti nehézségekről.  – Az elején szokatlan és furcsa volt számomra néhány dolog: leginkább az, hogy edzőmérkőzésen is többen vannak, mint bármelyik utánpótlásmeccsen. Az első bajnokin, amelyet Nyírmeggyesen játszottunk, még zavart, ráment az első félidő, amíg alkalmazkodtam a körülményekhez, de sokat segítettek a srácok, hogy csak a játékra koncentráljak.

Csáki Bertalan pedig tényleg teszi a dolgát, mégpedig belső védőként olyan poszton, ami bizalmi „állás”.

– Azt gondolom, az előkészületi mérkőzéseken nem okoztam csalódást, be tudtam verekedni magam a csapatba. Érzem a bizalmat, Ludánszki István játékos-edző támogat, elmondja, mire figyeljek, igyekszem megfogadni. Egyelőre szeretném stabilizálni a helyemet, rutint szerezni, fejlődni, mert van hová, és, persze minél jobb futballistává válni.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .