Néhány napot már elmorzsoltunk azóta, hogy Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője lemondott posztjáról. Időközben pedig már utóda, Harbula Balázs is túlesett a tűzkeresztségen a megyei első osztályú futballcsapat kispadján.

Tótágas Siti Ferenc módra: és valóban, az edző számára kicsit fejre állt világ – legalábbis a gyarmati fociélet Fotó: tudósítónktól

Dehogy ne maradjanak elvarratlan szálak, a gyarmati együttest öt éven keresztül iránytó tréner még egyszer kiöntötte szívét.

„A barátod lemondott”

– Szép, de egyben küzdelmes öt év zárult le – ütött végleg pecsétet az ominózus időszakra Siti Ferenc. – Előttem a kép, amikor Bereczki Zoli barátom felhívott, hogy mit szólnék, ha én lennék a felnőttcsapat edzője. Erre azt válaszoltam: „Tudod, hogy Virovecz Pali nagyon jó barátom, soha nem vágynék a helyére.” Erre Zoli közölte: a barátod lemondott.

– A gyarmati futballban történt második szerepvállalásom úgy kezdődött, hogy egy igazolt játékosunk volt, aki másnap távozott… Na innen kellett csapatot építeni, majd az akkori vezetőség elhivatottságának köszönhetően néhány nap alatt összeraktunk egy keretet, amely annyira random volt, hogy akadt közülük olyan, akit nem is ismertem… Aztán ez a random csapat otthon másfél évig nem kapott ki! Nagyon fiatalok, sikeréhesek voltunk, csak hát, hogy is mondjam, az anyagiak…

Nem panaszkodik

– Ennek szellemében telt az összes átigazolási időszak, a jók folyamatosan elmentek, én pedig minden évben új csapatot építettem. Nem panaszkodom, mert ezt én vállaltam, és nálam nincsenek problémák csak megoldandó feladatok. Ezt elismerve lehettem innen a megyei válogatott edzője, sok-sok fiatal futballitásnak első felnőtt trénere, akikkel mai napig nagyon jó a kapcsolatom, és összességében azt gondolom, hogy minden évben erőn felül teljesítettünk. A siker relatív fogalom, vannak csapatok, ahol csak a győzelem elfogadható, mi nem ebbe a kategóriába tartoztunk.

Ha hibázott…

–  Az utolsó félév komoly harcai szétforgácsolták az erőmet. Ha hibáztam, abban, hogy nem a nyáron döntöttem a váltás mellett. Ugyanakkor szeretnék köszönetet mondani Bereczki Zolinak, Papp Attilának, Kósa Árpádnak, a Szatmár Fanaticnak, Szabó Sanyinak, a mostani vezetőségnek, akiktől egyébként korrekt módon váltunk el. Sok sikert kívánok a csapatnak a folytatáshoz!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .