Szatmárcseke nem az a hely, ahol csak úgy hagyják virgonckodni az ellenfeleket. Olykor azonban becsúszik a gikszer. Mint például a bajnoki nyitányon, amikor a vendég Vámosoroszi alaposan kitömte a házigazdát.

Somogyi Richárd még soha nem kezdett ilyen eredményesen – négy góllal Fotó: magánarchívum

Méghozzá rövid időn belül másodszor. A megye kettő Kelet-Magyarország csoport előző idényének finisében, nevezetesen május 11-én hajszálra azonos volt a leosztás: akkor és most is egyaránt 7–1-re nyert az Oroszi. Akad más hasonlóság is: legutóbb a későbbi bajnoki gólkirály, Szabó Antal köszönt be négyszer, míg Somogyi Richárd „csak” egyet hintett, a maradék kettőt a nyáron játékos-edzőnek kinevezett Riskó Tibor szerezte.

Ezúttal Somogyi Richárd rámolt be négy „dugót”, földije és cimborája Szabó Antal egyet vállalt, míg Szabó Tamás kétszer villant. A lényeg ugyanaz: a jelek szerint a Vámosoroszinak fekszik a csekei katlan.

– A felkészülés jól sikerült, az erőt tekintve mindenképpen fejlődtünk, emellett érződik, hogy mindenki nagyon akar, meg szeretné mutatni: ez mi idényünk lehet – közölte jószerivel egy szuszra Somogyi Richárd, a huszonöt éves csatárként és támadó középpályásként is bevethető oroszi futballista. – Amikor Tiszakórón játszottam, huszonhat góllal zártam az idényt, de ilyen eredményesen még soha nem kezdtem. A csekei kapust, Juhász Sanyikát éppen onnan ismerem: hat évet húztunk le együtt Kóródon, emlékeztem a szokásaira, hogy szereti rendezgetni a sorfalat, szabadrúgásból szerzett gólnál kihasználtam ezt, bejött a trükk. Persze, a leginkább a csapattársaknak köszönhetem, hogy ilyen jól alakult minden ezen a meccsen. Őszintém mondom, én nem nézem, hogy ki rúgja a gólt, úgy vagyok vele, ha a szituáció azt kívánja, passzolok, a másik is hadd örüljön. Csak a csapat nyerjen! Szeretném, ha azt is leírná, várjuk, hogy Juhász Norbi felépüljön, ő sokat segíthet nekünk, a csapattal pedig a dobogón akarunk végezni.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .