Ha már az ellenfél, jelesül Mirgai László, a Balkány edzője is azzal példálózott, hogy az újfehértói fiúk megmutatták, miként kell felszántani a pályát a szabolcsi futballmiliőben – ez felért egy dicshimnusszal.

Gégény Bálint igazi vezéregyéniség Fotó: magánarchívum

Tény és való, a megyei első osztályban újonc hazai csikócsapat fittyet hányt arra, hogy a vendégek több jó nevű spillert vetettek be. Sőt, attól sem estek hanyatt, hogy a 82. percben még vesztésre álltak: a hajrában két gólt vágva fordított a Piskóti-legénység, amely 3–2-es győzelemmel debütált.

– Ha nekem a meccs előtt azt mondják, hogy iksz lesz, aláírtam volna – tett töredelmes vallomást Gégény Bálint, az Újfehértó kapusa, aki több nagy védéssel vállalt oroszlánrészt a visszhangos sikerből. – Noha jónéhány játékosunknak ez volt az első megye egyes meccse, abban biztos voltam, mert ismerem a társaságot, hogy az akaráson semmi nem múlik majd. Ráadásul a fiatalok nem teherként, sokkal inkább lehetőségként élik meg ez a szereplést. Természetesen nagyon örültünk a győzelemnek, már csak azért is, mivel egyrészt Matévi Csaba elnökünknek és Piskóti Zsolt edzőnknek szülinapja volt, hál’ istennek meg tudtuk lepni őket. Másfelől pedig annyi év után eredményesen kezdtünk ebben az osztályban, ami szintén jól esett a lelkünknek. Hasonló elszántsággal és teljesítménnyel szerintem nem lehetnek kiesési gondjaink.

Bármilyen hihetetlen, egyben jellemzi az újfehértói focifilozófiát, hogy Gégény Bálint szinte matuzsálemnek számít az együttesben. Holott, még a harmincat sem közelíti…

– Azért állok a kapuban, hogy megfogjam, amit lehet, tartást, stabilitást adjak, főleg, hogy huszonhét évesen én vagyok a legidősebb a csapatban!  Az, hogy még csapatkapitány is vagyok, külön megtiszteltetés, pláne úgy, hogy a választáskor mindenki rám szavazott. Az, hogy talán felnéznek rám a srácok, egyfajta felelősség, viszont szeretem az ilyen terhet, a kihívásokat. Erről egyébként azt gondolom: a legnagyobb nyomás a kapuson van, aki ezen a poszton hibázik, ott már nincs segítség. De jól van ez így!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .