Ilyen egy igazi főnök! Kozma József, a Baktalórántháza élére nyáron kinevezett „fejes” a megyei első osztályú bajnokság nyitófordulójában akkora gólt akasztott szabadrúgásból a jobb felső ficakba, hogy csak úgy füstölt.

Kozma József szabadrúgáshoz készülődik, ami maga az életveszély Fotó: Plesu Ádám

Ráadásképpen ezzel a „dugóval” szerzett vezetést a házigazda a Nagyecsed elleni örökrangadón, megágyazva a győzelemnek. Bár a Bakta kissé kalandos körülmények között, két „fás” előnyt leadva csikarta ki a 3–2-es sikert, minden jó, ha jó a vége. Ami azért csak a meccs miatt passzol ide, mert a szezonból még tengernyi van hátra.

– Muszáj hozzátenni valamit, elsült a lábam – nyugtázta a harminchét éves Kozma József a látványos, egyben sikeres szombati rajtot. – Ami azért kedves számomra, mert játékos-edzőként ez volt az első gólom. Bár minden egyes meccsért nagy árat fizetek: vasárnap délelőtt a nappaliban feküdtem, jegelve a térdemet, öregszem na, ez az igazság. De rendkívül fontos volt számunkra a mérkőzés, annál is inkább, mivel rögtön belecsaptunk a lecsóba, hisz a bajnok ellen kezdtünk, ez a győzelem pedig alapot adhat a további meneteléshez. Ja, és még más is… Létezik egy megállapodás, amit természetesen Geda Gabi talált ki még régen, miszerint amennyi az eredmény, addig kell maradni a lefújás után. Ez most hajnali 3 óra két percet jelentett: én ugyan „csaltam”, mert csak éjfélig tartottam ki, viszont nincs kétségem, hogy volt, aki kihúzta addig. Ha nem tovább…

Kozma József, vagyis Dodi tehát most debütált a kettős szerepkörben és nem volt izgalommentes eme bevetés. Mindemellett a rutinos hátvédet is érheti kellemetlen meglepetés…

– Az első félidő végén rólam fújták be az Ecsed javára megítélt tizenegyest rólam. A mellemről a kezemre csorgott a labda, a meccs előtt azonban arról volt szó, hogy ezért az új szabály szerint nem jár büntető. Ehhez képest az asszisztens jelzésére a játékvezető megadta. Nem igazán értettem, felhúztam magam, szerencsére a „tizi” kimaradt, aztán jól jött a szünet, sikerült megnyugodni. Ami azt illeti, bele kell tanulni még ebbe a mesterségbe, minden részletre ügyelni, de majd igyekszem!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..