Meglehet, piros betűs ünnepként jegyzi majd a tarpai futballkrónika 2019 augusztus 10-ét, amikor a megyei első osztályú egylet végre valahára kapott gól nélkül úszott meg egy mérkőzést.

A tarpai titánok, Cip János (balról) és Dolináj Pál aktívan kivették részüket a gyászos széria lezárásából Fotó: tudósítónktól

A jeles esemény ráadásul mindjárt a bajnoki nyitányon datálódik: a szombati, Tiszakanyáron letudott fellépést 5–0-ra húzta be a beregi brigád. És akkor most lapozzunk hátra jó sokat: utoljára 2018 május 26-án történt hasonló, akkor Tuzséron 0–0-ra végzett a Tarpa! Utána az özönvíz, vagyis csupa-csupa olyan találkozó, amelyen legalább egy gólt bepréseltek az ellenfelek az egylet kapujába. Hát, ilyen sorozat zárult Kanyáron, midőn bedeszkázta saját kapuját a Márton-brigád.

– Igazából már nem is görcsöltünk ezen, de tény, hogy jó érzéssel töltött el mindenkit, amikor lefújták a mérkőzést! – nyugtázta a történteket Márton István, a Tarpa edzője. – Úgy gondolom, több összetevője is van, hogy ez sikerült. Nyáron jelentősen megerősödött a védelmünk a Fejes János, Gál Richárd, Lakatos Bence hármas leigazolásával, valamivel stabilabb, zártabb játék mellett döntöttünk, mint ami eddig jellemző volt ránk. Az sem elhanyagolható, hogy a három kapusunk, Csank mester vezetésével remek munkát végez, akik közül most a tizennyolc éves Cip János kapta meg a bizalmat munkája elismeréseként és élt is vele: még, ha nem is volt sok dolga, kézzel, akárcsak lábbal jól oldotta meg a szituációkat. A kapott gól nélküli meccs mellett külön öröm volt számomra a hozzáállás, amit a csapat bemutatott, ráadásul ez helyenként jó játékkal is párosult! Kiemelném még a tizenhat éves Dolináj Pál bemutatkozását a felnőttek között, amit nem ajándékba kapott, hanem magának köszönhet! Bízom bennem, hogy a többi fiatal is látja maga előtt a példát és hamarosan lesznek követői „Pásának”!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .