Szombaton három mérkőzéssel rajtolt a Tiszántúli Takarék megyei első osztályú bajnokság.

A kék mezes Baktalórántháza a címvédő Nagyecsedet fogadta a nyitányon Fotó: Plesu Ádám

Tiszakanyár–Tarpa 0–5 (0–2)

Tiszakanyár, 100 néző, v.: Gergely S. Tiszakanyár: Révész D. – Molnár Zs., Tóth N., Bodnár G., Varga D., Illés A., Soós T., Nagy Á., Ujj K. (Koszta Z.), Bacsó A. (Vicikó L.), Jánvári D. Játékos-edző: Csáki Róbert. Tarpa: Cip J. – Lakatos B., Fejes J., Törtei T., Rácz I. (Balogh Gy.), Losonczi B. (Madzin I.), Nadimov (Rozman), Illés Gy. (Ködöböcz), Kacsó R., Djacsenko (Dolináj), Gáll R. Edző: Márton István. A vendégek megérdemelten nyertek. Gól: Madzin I. 2, Törtei T. (11-esből), Fejes J., Rácz I.

Csáki Róbert: – Gratulálok az ellenfélnek, ilyen különbséggel is megérdemelten nyert. Sajnos, a mai meccsen látszott, melyik az a csapat, amelyet tudatosan építik, melyik az, ahol csak várják, hogy felépüljön magától.

Márton István: – Utoljára 2018 májusában polgármesterünk vezetésével fordult elő, hogy nem kaptunk gólt. Ez most a tizennyolc éves kapusunknak sikerült, gratulálok az, ő valamint a tizenhat éves akadémiai növendékünk, „Pása” bemutatkozásához.

Kemecse–Nyírgyulaj 1–2 (1–0)

Kemecse, 150 néző, v.: Majoros T. Kemecse: Sánta T. – Bárány T. (Kovács I.), Nagy D., Bakó T. (Szathmári D.), Deme A., Ruska T. (Balázsi P.), Szaffián Sz. (Brondics P.), Tóth T., Hokk Á. (Listván D.), Sándor D., Hokk B. Edző: Márton Péter. Nyírgyulaj: Oláh D. – Czerula Zs. (Mezei B.), Szabó Á., Kiss L., Scheibli M. (Erdei Z.), Fekete G., Kovács G., Haburcsák B., Vass I., Bagi Á., Kállai G. (Oxi R.). Edző: Lukács Tibor. A meleg ellenére mindkét csapat a győzelemre játszott. A kapu előtt pontosabb Nyírgyulaj elvitte a három pontot, egy reálisan ikszes meccsen. Gól: Szaffián Sz., illetve Haburcsák B., Fekete G. Ifi: 0–7.

Márton Péter: – Taktikusan és fegyelmezetten játszottunk, de a hibáinkat könyörtelenül kihasználták. Amit tanultunk a mérkőzésből, hogy a kapu előtt élesebb és tökösebb játék kell. Gratulálok a Nyírgyulajnak.

Lukács Tibor: – Az első félidőben nagyon gyengén, bátortalanul játszottunk, a szünet után viszont erősen feljavultunk, így azt gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk. Még úgy is, hogy a 93. percben a kapusunk hatalmasat védett. Csapatunk ezzel a győzelemmel búcsúzik Erdei Zoltántól, aki „hazatért” és Nyírbátorban folytatja. Az elmúlt években nagyon sok gól, gólpassz fűződött a nevéhez, köszönjük Cefa!

Baktalórántháza–Nagyecsed  3–2 (2–0)

Baktalórántháza, 300 néző, v.: Paráda. Baktalórántháza: Borkó J. – Balogh P., Kántor F., Csordás G., Kozma J., Lakatos L. (Illés L.), Ráti G., Fábri Z. (Nagy T.), Lakatos I., Rakóczi Zs., Istenes E. (Molnár L.).Játékos-edző: Kozma József. Nagyecsed: Makó R. – Sarkadi G. (Török S.), Zámbó K., Marinas, Ascsillán L., Homann R., Bulyáki K., Bulyáki A. (Nyíregyházi G.), Kóka R., Dobos Z. (Ádámszki R.), Somlyai G. Játékos-edző: Ádámszki Róbert. Az első félidőben a hazaiak lefociztak a vendégeket, akár négy-öt góllal is vezethettek volna. A szünetet követő húsz percben az Ecsed ritmust váltott, kiegyenlített, majd a hátralévő időben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a végén Nagy Tamás látványos góljával megszerezték a három pont a baktaiak. Egy biztos: a közös vacsoránál nem volt olyan feszült a hangulat, mint a pályán. Gól: Kozma J., Fábri Z., Nagy T., illetve Nyíregyházi G., Somlyai G. Ifi: 2–6.

Kozma József: – A játékosok maximálisan betartották, amit kértem tőlük, ebből ez a nagyszerű siker sült ki. Gratulálok az Ecsednek is, mert rendkívül jó ellenfélnek bizonyult.

Ádámszki Róbert: – Az első félidőben úgy játszottunk, mint egy megye hármas bajnokcsapat, a másodikban javult a hozzáállásunk, 2-2 után akár a mérkőzést is megnyerhettük volna, ehelyett olyan szituációból kaptunk újabb gólt, amit megbeszéltünk. Gratulálunk a hazaiaknak.

A baktai Kozma József nagyon bevarrta ezt a szabadrúgást (videó: Plesu Ádám)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .