A Tiszántúli Takarék megyei első osztályú bajnokság nyitófordulójának összecsapásait rendezik a hét végén.

A sárga mezes ibrányiak a Kisvárda II. otthonában kezdik a bajnokságot Fotó: Kulcsár Béla

Esélyleső: Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 1. forduló (kezdés: 17 óra, ifi: 15)

Szombat

Tiszakanyár–Tarpa

Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-edzője: – Természetesen mi is, mint minden más csapat szeretnénk jól rajtolni. Mivel nincs könnyű sorsolásunk, így ez a mérkőzés még jobban felértékelődik. Egy olyan csapatot fogadunk, amely eddig sem volt rossz, de a nyáron még tovább erősödött. Nehéz mérkőzés vár ránk.

Márton István, a Tarpa edzője: – Mostanában gólgazdag meccseket játszunk, lassan kezdek hozzászokni, hogy nem csak rúgunk, de kapunk is! Kapott gól nélküli mérkőzésről már álmodni sem merek, úgyhogy azt sem bánnám, ha hétvégén „vízilabda” eredménnyel szereznénk meg a három pontot!

Kemecse–Nyírgyulaj

Márton Péter, a Kemecse edzője: – Három év után ismét megyei első osztályú mérkőzést játszhat Kemecse. Keményen bekezdünk, hisz az a Nyírgyulaj jön hozzánk nyitányként, amely évek óta a megye topcsapatai közé tartozik. Rendkívül nehéz lesz, de mentálisan nagyon fontos a jó kezdés. Mindig győzelemre játszunk, és ez otthon hatványozottan igaz. Bőven van még miben fejldődnünk. Ha taktikailag fegyelmezettek leszünk, mentálisan-fizikálisan felvesszük az osztály ritmusát, alkalmasnak tartom a csapatot pont, esetleg pontok megszerzésére.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Az elmúlt években az állandóság volt ránk jellemző, most viszont hat-hét új játékost kell beépíteni a csapatba, ami nem megy egyik napról a másikra. Újonccsapat ellen nem egyszerű feladat kezdeni, de képesnek tartom magunknak a jó eredmény elértésére.

Baktalórántháza–Nagyecsed

Kozma József, a Baktalórántháza játékos-edzője: – A bajnokcsapat látogat hozzánk, ugyanakkor a két együttes jól ismeri egymást, alighanem nüanszok fognak dönteni, remélem a mi javunkra.

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – Baráti csapathoz látogatunk, ami azonban csak a meccs utánra vonatkozik. A baktaiak hazai pályán meglehetősen jól szerepelnek, de ez a nyitóforduló, ami számunkra is nagyon fontos, elvégre a jó rajt lendületet adhat a folytatásra. Pontokért utazunk!

Vasárnap

Nyírmeggyes–Nagyhalász

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – A hétvégi kupapofon után remélem, a csapat átérzi a helyzetet és anagyon jó nevű Halász ellen minden el fog követni, hogy hazai pályán sikeresen debütáljon. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de ez van…

Nagy Lajos, a Nagyhalász szakmai vezetője: – Szerintem felesleges itt a szezon kezdeti púdert tolni. A harminc bajnokiból ez az egyik, aktuális ellenfelünkről annyit tudunk, mint a kvantum fizikából: teljes homály. Gondolom nem kukoricával csalták őket az első osztályba, tavalyi eredménysoruk elég brutálisnak tűnik. Ha nem figyelünk oda akár még nyerhetünk is.

Újfehértó–Balkány

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – Remélem a hétvégi kupagyőzelem kellő önbizalmat adott a srácoknak és a bajnoki mérkőzésre is sikerül megfelelően felpörögnünk. Tudjuk jól, hogy a Balkány az osztály egyik meghatározó tagja egy kiváló edzővel az élén, de hazai pályán minél több pontra lenne szükségünk és ennek érdekében mindent meg kell tennünk.

Mirgai László, a Balkány edzője: – Láttam, az Újfehértó Magyar Kupa-meccsét a Kanyár ellen, nagyon jó benyomást tett rám a hazai csapat: sokat futó, technikás, taktikailag fegyelmezett játékosokat vethet be. Tisztában vagyunk azzal, a pálya mérete, illetve az újoncokra jellemző lendület, lelkesedés miatt biztos, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, de bízom a srácokban. Bár még én se tudom, hogy a teljesen kicserélődött keret mire lesz valójában képes…

Kisvárda II.–Ibrány

Nagy Sándor, a Kisvárda II. edzője: – Várjuk a hétvégi nyitányt, amelyen a tavalyi ezüstérmes csapatot látjuk vendégül.

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Lehetne mondani bármit, hogy például így meg úgy elvégeztük a tervezett munkát, de hétvégétől már élesben megy a játék, a pályán kiderül, mit ér valójában az eddigi erőfeszítés. Kiváló csapathoz látogatunk, amely biztos vagyok abban. továbbra is játssza a futballt, emellett sokat futás jellemzi. Tudjuk, az első meccs nagy befolyással bírhat a teljes őszi szezonra, ezért a győzelem reményében utazunk.

Mátészalkai MTK–Fehérgyarmat

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője: – Azt gondolom, az elvégzett munka, a nyári edzőmeccsek után most következik az igazi erőpróba. Természetesen itthon akarjuk tartani mindhárom pontot, de az is egyértelmű nem lesz könnyű dolgunk, már csak azért sem, mert az első bajnoki mérkőzés mindig különleges, amelyen valamennyi csapat kiváltképp elszántan lép pályára.

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Mint minden kezdetkor, így most is mindenki tiszta lappal indul, ugyanolyan esélyekkel, majd szépen lassan minden a helyére kerül. Az erőviszonyokat tekintve sötétben tapogatózom, még a saját csapat erősségét és gyengeségét sem tudom felmérni. Ennek ellenére – szomszédvári rangadóról lévén szó – mindent megteszünk, hogy a láthatóan erős Mátészalkát megszorongassuk.

Vásárosnamény–Mándok

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Hát, nem mondhatnám, hogy szerencsés a sorsolásunk… Mindenkinek száz százalékot kell nyújtani ahhoz, hogy eredményesek tudjuk lenni a nagyon jó erőkből álló Mándok ellen.

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Ha már a sorsolásnál így alakult nem bánom, hogy a megyei első osztály egyik meghatározó csapatánál kezdjük a szezont. Ez a cseppet sem egyszerű feladat még motiváltabbá kell, hogy tegye a srácokat. A hazaiak támadó szekciója minőséget fog képviselni ebben a mezőnyben, de meg kell oldanunk a semlegesítésüket. Annyiban viszont a hazaiaknál van az előny, hogy már lejátszottak egy tétmérkőzést.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .