Több fórumról értesülhettek a megyei futballban tevékenykedők, hogy a labdarúgás nemzetközi szabályalkotó testülete (IFAB) tavasszal számos, a labdarúgás játékszabályait érintő kiegészítést és pontosítást fogadott el, melyek június 1-től kerültek bevezetésre. Ezen szabályváltozásokat már a 2019-2020-as új idény bajnoki és kupamérkőzésein is alkalmazni fogják a játékvezetők.

A játékvezetők, akárcsak a futballisták számára „új világ” kezdődik Fotó: Csutkai Csaba

Éppen ezért az SZSZB Megyei Igazgatóság játékvezetői bizottsága videókkal kiegészített előadás keretében tart bővebb tájékoztatást az új játékszabályokról a megyei csapatok sportszakembereinek. A csütörtökön (augusztus 17.), 17 órakor Baktalórántházán, a Járási Hivatal nagyelőadójában kezdődő eseményre előadásra elsősorban a megyei csapatok vezetőit, edzőit és csapatkapitányait várják.

Egy kis ismertető…

1. A kézzel elért gólok a jövőben nem érvényesek függetlenül attól, hogy a játékos vétlenül ért-e a labdához vagy sem.

2. Az időhúzó cserék miatt úgy döntött a szabályalkotó testület, hogy a lecserélt játékosok az oldalvonal legközelebbi részénél elhagyhatják a pályát.

3. Eddig akkor került játékba a labda, ha elhagyta a büntetőterületet. Ezután a játékostársak már labdába érhetnek a büntetőterületen belül is a kirúgás után.

4. Akár a játékosok, úgy a szakvezetők és a stábtagok is sárga lapos figyelmeztetésben részesülhetnek vagy piros lappal is büntethetőek.

5. A támadócsapat játékosai a következő idénytől nem állhatnak be a sorfalba a szabadrúgásoknál.

6. Amikor a bírókat érinti a labda, akkor játékvezetői labdával folytatódik a játék

7. A büntetőrúgásoknál a kapusoknak csak az egyik lábukkal kell érinteniük a kapuvonalat.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .