Juhász Mihály még csak huszonkét éves, előtte a világ, mindazonáltal alighanem még sokáig emelgetni fogja haveri körben: „Képzeljétek, három gólt rúgtam a Nyírmeggyesnek tizenkilenc perc alatt!”

Juhász Mihály (középen) először szerzett három gólt felnőttmeccsen Fotó: magánarchívum

Tény és való, a megyei másodosztályú Nyíribrony futballistája megcselekedte azt, amire másoknak egy teljes pályafutás során sem lesz fikarcnyi esélye sem. Ráadásul egy nem akármilyen összecsapáson. A Magyar Kupa megyei selejtező nyitókörében az ibronyiak a megyei „élvonalba” jutott Nyírmeggyest kapták el (6–5) – külön csavar a történetben, hogy a hazaiak a szünetben még „kétfás” hátrányban voltak.

Majd jött a második félidő, az ominózus tizenkilenc perc, amelynek során a huszonkét esztendős jobbszélső három, együttese hat gólt rámolt be, kiharcolva a továbbjutást.

– Jó kis brigádunk van és mivel először szereztem három gólt felnőttmeccsen, ami valószínűleg még sokszor szóba fog kerülni – erősített rá Juhász Mihály arra, hogy pályafutása eddigi legemlékezetesebb találkozóját játszotta. – Az biztos, hogy a szünetben Marincsák Viktor edző tüzelt minket: „Semmi baj, srácok, meg kell csinálni, ahogy máskor is”. Igaza volt, mert korábban többször fordítottunk már hasonló helyzetben.

Juhász Mihály jóvoltából egy titokra is fény derült. Mindemellett apró paca csupán az összképen, hogy támadót a 91. minutumban kiállították (akárcsak a meggyesi Nógrádi Sándort…), így a következő fordulóban jegelni kénytelen őt az Ibrony.

–  A sportház felőli oldalra támadhattunk a második félidőben, amit egyébként is szeretünk, nem tudom a pontos magyarázatát, de arra mindig jobban megy a játék. Hamar lőttem az első gólt, ez feldobott minket, engem személy szerint különösen, vitt minket a hév. Nagyon sajnálom, hogy kiállították a végén, kicsit izgultam a csapat miatt, de szerencsére nem lett baj. Jó lett volna segíteni a csapatot a következő kupameccsen, de ez most ugrott, marad a vasárnapi bajnoki a Tiszalök ellen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .