A Magyar Kupa megyei selejtezőjének hétvégi első fordulójával tulajdonképpen megkezdődik az idény – a bajnoki rajt egy héttel később lesz.

A fekete mezes nyírgyulaji csapat ismét összecsap a Nagyecseddel – akárcsak az előző bajnoki idényben, csak éppen most kupameccsen találkoznak a felek Fotó: Bodnár Barbara

Húsz megyei együttes nevezett, így a versenybizottság a tavalyi kupasorozatban legtovább jutó négy csapatot – Balkány, Ibrány, Mándok, Rakamaz – kiemelte. Így nyolc párharcot rendeznek a nyitókörben, a második fordulóban pedig már a kiemeltek is pályára lépnek. A szombat-vasárnapi programban tizenhárom megye egyes gárda mellett a Csenger, Gyulaháza, Nyíribrony, Ópályi négyes képviseli a másodosztályt.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától –, hosszabbítás nincs, a továbbjutás a büntető pontról végzett rúgásokkal dől el a Labdarúgás Játékszabályainak rendelkezései szerint.

Magyar Kupa, megyei selejtező, 1. forduló (kezdés: 17 óra)

Szombat

Mátészalkai MTK–Kemecse

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője: –Főpróba lesz a bajnoki rajt előtt, amelyen felmérhetjük, hol tartunk. Hazai pályán mindenképpen győzelemre fogunk játszani.

Márton Péter, a Kemecse edzője: – A Mátészalka elleni kupameccs tökéletes alkalom bajnoki főpróbának. Éles mérkőzésen tudjuk megnézni, mi lehet az erősségünk, illetve a gyengénk, amikre figyelni kell a jövőben. Nyerni szeretnénk, de biztos nehéz lesz a megyei első osztály egyik oszlopos tagja ellen.

Ópályi KSE–Tarpa

Kósa József, az Ópályi edzője: – Becsületesen készülünk a meccsre, szeretnénk megnehezíteni az ellenfél dolgát, hozzáteszem, az elsődleges célunk viszont az, hogy minél jobban helyt tudjunk állni a bajnokságban.

Márton István, a Tarpa edzője: – Az edzések és az edzőmérkőzések tapasztalata alapján azt kell, hogy mondjam: egész jó csapat vagyunk, csak az a k…va meccs ne lenne! De bízom benne, hogy erre Ópályiban rácáfolunk, mert a célunk egyértelműen a továbbjutás. 

Nagyecsed–Nyírgyulaj

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – A kupameccset komolyan vesszük, ennek megfelelően készülünk. Mivel egy hét múlva már a bajnokság is megkezdődik, így tétmérkőzésen kaphatunk képet arról, hol tartunk.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – A nyári felkészülési mérkőzéseken nem sok sikerélményben volt részünk, de  remélem, a rossz főpróbát jó előadás követi. Szeretnénk továbbjutni.

Csenger–Nagyhalász

Osváth Sándor, a Csenger elnöke: – Tiszteljük, becsüljük a vendégcsapatot, de nem megyünk feltartott kezekkel a pályára.

Nagy Lajos, a Nagyhalász szakmai vezetője: – Biztos vagyok benne, hogy mindkét csapat kellő komolysággal áll majd a mérkőzéshez, hisz a tét nem kicsi: a győztes egy lépéssel közelebb kerülhet a nemzetközi porondhoz! Lélektanilag fontos lesz, hogy a lefújás pillanatában melyik csapat szerez eggyel több gólt…

Vasárnap

Fehérgyarmat–Vásárosnamény

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Jelenleg csak a kupameccsre koncentrálunk, ami nem lesz sétagalopp, annál is inkább, mert mostanában olyanok vagyunk, mint Real Madrid, az nem ver meg minket, akivel nem játszunk… A felkészülésünk felemás volt, az eleje biztató, a vége katasztrofális.

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Ahogy a Fehérgyarmat, mi is átalakultunk kissé a nyáron, a felkészülési meccsek után pedig felemás érzések dúlnak bennem. Remélem, csapatomtól azt fogom látni már a kupamérkőzésen is, amit a bajnokság során is szeretnék.

Gyulaháza–Baktalórántháza

Kozma József, a Baktalórántháza játékos-edzője: – Számunkra mindig fontos a kupaszereplés, idén sincs másként. Tovább szeretnénk jutni.

Nyíribrony–Nyírmeggyes

Marincsák Viktor, a Nyíribrony edzője: – Felkészülési meccsként tekintünk az előttünk álló kupafellépésre, amolyan főpróbaként a bajnoki nyitányra. Nem lebecsülve ellenfelünket azt gondolom, lehet keresnivalónk. Egy biztos, jó meccs lesz, mert játékosaim mindig jobban felpörögnek a magasabban jegyzett csapatok ellen!

Körmös Miklós, a Nyírmeggyes edzője: – A kupameccsen soha nem lehet biztosra menni, különösen nem idegenbeli fellépésen. Nem ismerjük az Ibronyt, csak hallomásból, de nyilván odafogja tenni magát. Ettől függetlenül bízom benne, hogy jó mérkőzést tudunk játszani.

Újfehértó SE–Tiszakanyár

Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője: – A felkészülési időszak lezárult, jöhet a bajnoki ritmus. Abból a szempontból szerencsések vagyunk, hogy mind a kupában, mind a bajnoki nyitányon hazai pályán kezdhetünk. Azt gondolom, ha mindenki tudásának megfelelő teljesítményt nyújt, lehet esélyünk a továbbjutásra.

Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-edzője: – Bajnoki főpróbának tökéletes lesz ez a mérkőzés, mivel van tétje. Nekünk a bajnokság élvez prioritást, de nem csak azért megyünk Újfehértóra, hogy letudjuk ezt a meccset.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .