Bár a Napkor – újoncként – csont nélkül bennmaradt a megyei másodosztály Pannónia Zrt csoportban, nem lesz folytatás. Legalábbis ezen a szinten…

A pályán ugyan kiharcolták a bennmaradást, a napkoriak mégis „letornázták” magukat a harmadosztályba Fotó: tudósítónktól

Jónéhány hete sejthető volt, hogy valami nem stimmel az egyesület háza táján. Somogyi László játékos-edző a szezon végén lemondott, utódját nem sikerült megtalálni, és a hírek is elapadtak, ami árulkodó jel volt… Olyannyira, hogy immár hivatalos: a Napkor visszalép, a megyei háromban képzeli a folytatást.

– Az elmúlt egy évet úgy csináltuk végig, hogy az ificsapat tagjait gyakorlatilag lasszóval fogtuk össze, az utolsó fordulóra ki sem tudott állni – indokolta a döntést Nagy-Katona Nikoletta a napkori egyesület elnöke. – Azt gondolom, ezt még egyszer normális ember nem vállalja fel, a nagycsapat pedig szétszéledt a nyáron, a játékosok többség eligazolt. Néhányan maradtak, ők szerepelnek majd a megye háromban. Nincs miért mellébeszélni, úgy tűnik, helyben sincs igazán igény a magasabb osztályú focira, a hazai meccseken, sajnos csak lézengtek a nézők, a jegybevételből nem gazdagodtunk meg… Én sem szeretnék tovább maradni, vagy hogy másként mondjam, nem tervezem.

Ami a Pannónia Zrt. csoport mezőnyét illeti: ebben az esetben a Labdarúgás Versenyszabályzat feltöltésre vonatkozó szabálya szerint jár el a Igazgatóság. A létszámpótlás az elért eredmények százalékos összevetésével megállapított sorrend alapján történik. Mivel a Tiszaszentmárton visszalépése miatt korábban felkért harmadosztályú Ófehértó nem élt a feljebb jutás lehetőségével, a Terem „maradt vissza” Ezúttal a megye három Szabolcs csoport másodikja, a Bököny számára adódik esély, hogy a megye kettőben induljon – ugyancsak felkérésre. Információnk szerint a csapat vállalja a másodosztályú szereplést!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .