Mivel a Tiszaszentmárton nem indul a megyei másodosztályban, az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Igazgatóság a harmadosztály Nyírség csoportjának második helyezettjét, az Ófehértót kérte fel az indulásra.

A teremi pályán továbbra is lesznek megye kettes meccsek Fotó: tudósítónktól

Az ófehértóiak azonban nem kívántak élni a lehetőséggel, így következő lépésként, a másodosztály legjobb kiesője, a Kelet-Magyarország csoport tizenötödik helyén végzett Terem számára adódott lehetőség, hogy ugyancsak felkérésre – úgymond – „visszamaradjon” a megye kettőben. Nos, az egyület vállalta a további szereplést, így teljesnek tekinthető a másodosztály mezőnye.

Idevágó információ, hogy ebben az esetben az Igazgatóság a Labdarúgás Versenyszabályzat feltöltés szabálya szerint járt el. Továbbá a feltöltés az elért eredmények százalékos összevetésével megállapított sorrend alapján történik. Így bár a harmadosztály Szabolcs csoport másodikja, a Bököny ugyan 56 pontot szerzett, de 24 meccsből/72 pontból (ez 77,8 %), míg Ófehértó „csak” 54 pontot gyűjtött, de 22 meccsből, azaz 66 pontból (ez 81,8 %). Azaz a százalékos arányban Ófehértó a legjobb. A Szamos csoportban érintett, ugyancsak második helyen záró Penyige 45 pont/ 22 meccs (68,2 5) és Rétköz csoport ezüstérmese az Újdombrád 49 pont/22 24 meccs (68 %) mutatóval rendelkezik.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .