A feltöltési szabályzat alapján az NB III-as osztályozó meccsek legjobb mérleggel rendelkező vesztese, a Hévíz SK, illetve a legjobb NB III-as kieső, a Tállya KSE nyert jogot a labdarúgó NB III 2019–2020-as idényében való indulásra.

A sényői pályán továbbra is NB III-as meccseket rendeznek Fotó: tudósítónktól

A 2019–2020-as NB III-as férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságra korábban 46 csapat nevezését fogadta el az MLSZ versenyigazgatósága.

A bajnoki osztályra, versenyre vonatkozó feltöltésről az MLSZ Elnöksége a keddi ülésén döntött: a hatályos Labdarúgás Versenyszabályzata értelmében a Versenyigazgatóság a Hévíz Sportkör és a Tállya KSE egyesületeket kérte fel NB III-ban való szereplésre. A két klub elfogadta a lehetőséget, így velük véglegessé vált az NB III mezőnye – számolt be a labdarúgó-szövetség honlapja.

Hévíz Sportkör a legjobb eredménnyel rendelkező fel nem jutó csapatként kapott felkérést. A Zala megyei bajnokságban 30 mérkőzésből (megszerezhető 90 pontból), 29 győzelemmel és 1 döntetlennel zárt (88 pontot gyűjtött). Az osztályozón 1–1-es és 0–0-s eredmények után, idegenben lőtt góllal a Balatonlelle jutott tovább.

Tállya KSE a legjobb kiesőként jutott vissza az NB III-ba – a 2018–2019-es bajnokság végén 13. helyen búcsúzott a harmadik vonaltól.

A szövetség ezzel párhuzamosan nyilvánosságra hozta a következő évad csoportbeosztásait is.

Keleti csoport
Balassagyarmati VSE
Ceglédi VSE
Debreceni Egyetem AC
Debreceni VSC II.
Diósgyőri VTK II.
Eger SE
ESMTK
FC Hatvan
Füzesgyarmati SK
Gyöngyösi AK
Jászberényi FC
Ózdi Kohász SC
Putnok FC
Sényő-Carnifex FC
Tállya KSE
Termálfürdő Tiszaújváros

(Forrás: NSO.hu)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .