A Nyírkarász bajnok, Varga József gólkirály lett a megyei másodosztály Nyírerdő csoportban. A harminchárom éves futballistának lassan örökös bérlete lesz a vonatkozó lista élén, jóllehet ezúttal a dombrádi Pap Mihállyal egyetemben koronázták meg.

A félelmetes karászi csatárduó: a gólkirály, Varga József (balról) és méltó társa, Lovas István Fotó: magánarchívum

Hajszál híján megalakult a „karászi királyság”, elvégre a huszonhét gólt termelő Lovas István egyetlen találattal szorult az említett duó mögé. Azért így is megállapítható, Varga Józseffel egyetemben ütős kis párost alkotnak, amely maga a tömény „életveszély” az ellenfelek számára.

– Nagyon sajnálom, hogy Lovas Pistinek egy gól hiányzott a végén, teljes csapat azt szerette volna, hogy mindketten ott legyünk a lista elején, de nem sikerült. Pedig úgy lett volna az igazi – fogalmazott a huszonnyolc „dugót” vállaló Varga József.

Akinek nem volt fenékig tejfel az élete az elmúlt félévben, bár gyorsan tegyük hozzá, a befejezés – és ez a lényeg – a lehető legjobban sült el.

– Január elején egy teremtornán hátsó combhúzódást szenvedtem. Amikor már azt hittem, minden rendben, másik lábamon is „benéztem” egy combtőhúzódást, a felkészülés így kimaradt. Nagy nehezen felépültem, három meccset játszottam, majd ízületi gyulladás miatt megint kidőltem. Kész katasztrófa volt ez az időszak, összesen nyolc mérkőzés hagytam ki tavasszal. Hét találkozón szereztem nyolc gólt, és végül jól jöttünk ki ebből a történetből. Amíg hiányoztam mindig akadt valaki, aki vezére volt a társaságnak, igazi csapatként működtünk, éppen ezért nyertük meg a bajnokságot. Mert véletlenek nincsenek. És, hogy el ne felejtsem, köszönjük polgármester út támogatását és a mellettünk végig kitartó szurkolók biztatását!

Megyei II. osztály: Nyírerdő csoport, a góllövőlista élmezőnye

28 gólos: Pap Mihály (Dombrád), Varga József (Nyírkarász)

27 gólos: Lovas István (Nyírkarász)

26 gólos: Zakor János (Vaja)

21 gólos: Gombkötő Sándor (Záhony-Tiszaszentmárton)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .