„A tyúkot is akkor számolják, amikor felül” – intett óvatosságra az őszi szezon végén Szabó Antal, amikor tizenhét találattal vezette a megyei másodosztály őszi góllövőlistáját. Nos, lehet számba venni a szárnyasokat, mert a Vámosoroszi huszonöt éves csatárát a folytatásban sem tudták lepipálni.

Szabó Antal (középen) igazán neves szakembertől, Feczkó Tamástól vehette át a gólkirálynak járó díjat Fotó: Trifonov Éva

Szabó Antal ugyanis tavasszal sem lassított, huszonkét alkalommal „zörgette meg” az ellenfelek hálóját, ami annyi mint, összesen harminckilenc gól, amivel királyi státusba emelkedett.

– A tavaszi szezon közben akadt egy periódus, amikor ugyan rúgdostam a gólokat, de a listán engem követők is belehúztak – erősítette meg Szabó Antal, hogy bár végül magabiztosan söpörte be a legeredményesebb játékosnak dukáló címet, hogy mindez, nem volt ez annyire egyszerű mutatvány. – Ekkor egy kicsit neccessé vált a helyzet, ráadásul kiállítottak a Nagydobos ellen, emiatt egy meccsre eltiltottak, miközben csaknem elolvadt az előnyöm. Annyiból szerencsésnek mondhatom magam, hogy más nem hátráltatott, elkerültek a sérülések, és persze, sokat köszönhetek a csapatnak. Ez nem a saját érdemem, hisz egyedül semmire nem menne az ember.

Cáfolhatatlan! Az Oroszi a harmadik pozícióban, vagyis bronzérmesként zárt, Szabó Antal pedig az élen saját „szakterületén”, amit maga sem hitt volna.

– A szezon elején álmomban sem gondoltam, hogy gólkirály leszek. Miért is tagadnám, büszke vagyok erre, és azért a károgóknak üzenném, hogy bár nem vagyok a versenysúlyomnál, a harminckilenc gól nem a hasból jött ki! Természetesen szeretném megköszönném a vámosoroszi csapat minden egyes tagjának, sportvezetőjének, Végh Endre elnök úrnak, és a helyi B-középnek, amely minden meccsre elkísért minket, hogy így sikerült ez a bajnokság. Nem utolsósorban hálás vagyok édesapámnak, édesanyámnak és a menyasszonyomnak, akik, ha tudtak, minden meccsen ott voltak!

Megyei II. osztály: Kelet-Magyarország csoport

A bajnoki góllövőlista élmezőnye

39 gól: Szabó Antal (Vámosoroszi)

25 gól: Bégány Zsolt (Nagydobos)

24 gól: Balogh Sándor (Jánkmajtis)

23 gól: Gózner Károly (Nyírmeggyes)

22 gól: Costea Petru (Jánkmajtis), Szabó Tamás (Vámosoroszi), Szilágyi László (Tisztaberek)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .