A tavaszi szezonban is bő volt a termés, mármint, ami az edzői nyilatkozatokat – jelesül az aranyköpéseket illeti. Az nem meglepetés, hogy Fabók István rendszeres szereplője eme válogatásnak, ugyanakkor új „üstökösök” is felbukkantak.

Fotó Internet

„Na végre, kezdődik és a hétvégén belecsapunk a lecsóba. A felkészülés milyenségéről úgyis a mérkőzések beszélnek majd. Szeretném, ha a csapatom laza lenne, mint a purhab, de kemény, mint a kád széle! Az új trendnek megfelelően, mint ahogy az MTK, mi is a szürke állomány stimulálására hegyeztük ki a ráhangolást. Ellentétben velük, a Szépművészeti Múzeum helyett a Zsindelyes pálinkamúzeumba tettünk kóstolóval egybekötött kirándulást. Ugyanazt a hatást sikerült kiváltanunk, ugyanolyan tekinteteket láttam. A pályán csak nyerő típusú játékosokat akarok látni, akik mindent megtesznek a győzelemért, mert, ha nem, akkor büntetésből, mindenki megnézi Fásy Zsülike összes videóját!”

(Fabók István, a Kék edzőjének monológja a tavaszi nyitány előtt)

A felkészülés során kitűzött célt teljesítettük, mégpedig majdnem száz százalékban, ugyanis csaknem minden játékosunk látott labdát. Igaz, egy részük csak tévében, ettől függetlenül nem feltartott kézzel lépünk a milotai gyepre.

(Baracsi Endre, a Beregdaróc edzője a téli felkészülésről és a bajnoki kezdésről értekezett)

„Nyugodtan kijelenthetjük, ma az egész csapat egy nagy nulla volt.”

(Tara Sándor, a Szabolcsveresmart edzőjének kifakadása az Őr elleni zakó után)

„Már a bemelegítésnél sejtettem, hogy baj lesz, mert akkora gólokat lőttünk, hogy szinte elmondani se lehet.”

(Baracsi Endrét nem csalta meg a szimata, a Beregdaróc kikapott Milotán)

„Szépek vagyunk, jól nézünk ki, igaz, hogy a tűz még hiányzik belőlünk. Úgy látszik, lassan nekem is vágni kell a centit.”

(Gazdag Attila, a Vaja edzőjének summázata az Őr elleni hazai vereség után)

„Amíg egy szomszédvári rangadón barátságos mérkőzést játszottunk, addig higgyétek el fiúk, Pátrohán még a lábatokat is le fogják harapni!”

(Gazdag Attila figyelmeztetése a pátrohai fellépés előtt)

„Sikerült itthon tartani a három pontot, a kocsmából jött csatárunk is betalált!”

(Somogyi László, a Napkor edzőjének ujjongása)

„A Szabók eredményesen csattogtatták az ollóikat a mai napon.”

(Mikes Ferenc, a Vámosoroszi edzője elégedetten nyugtázta, hogy csatárai kitettek magukért a Beregdaróc elleni meccsen)

„Ennek a meccsnek még nincs vége, ugyanis négy vitatott helyzet is van, amit még a videóbírók visszanéznek, amikor megérkeznek Ukrajnából, ugyanis kiugrottak gázolajért.”

(Fabók István a Fényeslitke ellen elért döntetlent kommentálva)

„A tizenkettedik percben, amikor az ellenfél két hátvédje fejbe rúgta egymást a saját tizenhatosukon belül, megfogadtam, hogy ha ezt a mérkőzést nem nyerjük meg, akkor őszre bevetem a pályát kukoricával.”

(Pálfi József, a Hodász edzőjének kifakadása a Terem ellen végül megnyert meccs ürügyén)

„Gratulálunk Varga Levente születéséhez, reméljük, neki nem lesz olyan száraz a torka, mint a csapat tagjainak, ha az apukája érti, mire gondolok…”

(Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-edzőjének „üzenete” a Gyulaháza ellen elért döntetlen után)

„Egész héten arra készültünk, hogyan vészeljük át az óraátállítás okozta stresszt. Sikerült felvennünk a kapcsolatot Lagzi Lajcsival, és megoldottuk okosba.”

(Fabók István ujjongva fogadta, hogy csapata pontot szerzett az esélyesebb Záhony-Tiszaszentmárton otthonában)

„Gyulaházi fellépésünk kicsit olyan, mint a szomszéd Ilonka néninél a tört paszuly: nagy hagyománynak örvend, kellően pikáns, és az utóhangok miatt még napokig beszélnek róla.”

(Nagy Lajos, a Nagyhalász szakmai vezetőjének eszmefuttatása az aktuális bajnoki előtt)

„Felfoghatatlan számomra, hogy az egyik meccsen van egy karakán, kemény tökű csapatom, a másik hétvégén meg egy beszari, a pályán kóválygó osztrák nyugdíjas klub!”

(Fabók István zsörtölődése a Szabolcsveresmarti „ruhát” követően)

„A hétvégi mérkőzésre közös filmnézést terveztem a csapattal. A Bosszúállók című mozit szerettem volna ráhangolódásként, de végül csak a Love Story című filmre kaptam jegyet. Így már egy kicsit jobban izgulok.”

(Baracsi Endre felvezetése a csengersimai fellépés előtt)

„A szántás elmaradt, de a tárcsázás megtörtént.”

(Frindik Attila, a Demecser edzője így nyugtázta az ajaki pontszerzést)

„Sajnos megint egy olyan ruhát kaptunk, ami nem igazán mutat jól. Úgy áll rajtunk, mint Rogán Cilinek az otthonka.”

(Fabók István summázata a Dombrádtól elszenvedett vereség után) 

„Megérdemelt győzelmet arattunk, Bajnokok Ligája szintű focit mutattunk be. A védőink a Premier League színvonalát hozták, a középpálya olasz taktikai elemekre épült, a támadószekció pedig a spanyol válogatott szintjét ütötte meg. Gratulálunk a pátrohai csapatnak, és sok sikert nekik a folytatásban.”

(Gábor Patrik a Ramocsaháza játékosa elengedte magát, miután csapata idegenben győzte le az éllovas Pátrohát)

„Ezt a csapatot már lehet, hogy csak az áram tudná felrázni.”

(Gazdag Attila a rezignáltan nyugtázta a Vaja vereségét Gergelyiugornyán)

„Sikeresen túléltük a bajnokságot, és stabilan bennmaradtunk, mint Tiborcz Pisti, a Forbes magazinban. Voltak pozitív és negatív élmények, de a lényeg, hogy még itt vagyunk! A végére marad mindig a Hattyú halála, beindul a ki marad mennyiért, és ki jönne csak útiköltségért, plusz kompenzációs felár, de ha lehet előre és egy összegben. Ennek mikor lesz vége és egyáltalán vége lesz-e valaha – szinte kizárt. De a kételyek eloszlatására marad a Révai Nagy Lexikon kötetei I-XXI-ig !”

(Fabók István idényzáró sziporkája)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .