A megyei bajnokságok előző idényének abszolút rekordere Sipos Balázs. A nagykállói futballista százhárom találattal zsebelte be a gólkirályi címet a másodosztály Pannónia Zrt. csoport ifjúsági küzdelemsorozatában!

Sipos Balázs, a megyei gólrekorder Fotó: magánarchívum

A tizennyolc éves titán a legtöbb gólt a Tiszalöknek vágta: a 23–0-ra megnyert mérkőzésen tizenegyszerv vette be az ellenfél kapuját.

– Először is szeretném megköszönni a csapattársak segítségét, mert nélkülük semmire nem mentem volna – közölte felettébb diplomatikusan Sipos Balázs. – Ami azt illeti, már az előző szezonban is jól ment a játék, akkor huszonkilenc gólt szereztem, de őszinte megmondom, nem tudom mi a magyarázata, hogy most ennyire „megszaladt”. Talán az lehet a magyarázat, hogy korábban többet cseleztem, viszont rájöttem, jobban járok, ha leegyszerűsítem a játékot. Nem cifráztam, a cselezést elhagytam, inkább többet passzoltam, a gólszerzésre koncentráltam. Tavaly volt két sérülésem, emiatt hónapokat kellett kihagynom, ezt most megúsztam, bár az utolsó forduló előtt bokazúzódást szenvedtem, akkor már nem léptem pályára.

Egyébiránt a kállói ifi az ötödik helyen végzett, nem mellékesen összesen 219 gólt berámolva. A tisztesség kedvéért jegyezzük meg, a másodikként zárt Újfehértó 242, a harmadik Rakamaz 228 gólig jutott harminc meccsen – elképesztő statisztika! Mindenesetre a „századossá” előlépett Sipos Balázs a „nagyok” között képzeli a folytatást. Már, ha rajta múlik…

– Huszonnégy meccset játszottam az ifiben, ötször szerepeltem a nagycsapatban az idény során. Nem tagadom, most már szeretném magam próbálni komolyabb szinten is, ősszel mindenképpen jó lenne a felnőttek között szerepelni, hogy fejlődjek. Úgy érzem, minden más csak elvesztegetett idő lenne.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .