Miként arról hírt adtunk, az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Igazgatóság pénteken megtartotta hagyományos díjátadó ünnepségét, amelyen igazán illusztris vendégek tették tiszteletüket.

A három „muskétás”, vagyis díszvendég (balról jobbra): dr. Barczi Róbert, Rudolf Gergely és Feczkó Tamás Fotó: Trifonov Éva

Telitalálatnak bizonyult Feczkó Tamás edző, Rudolf Gergely válogatott futballista mellett dr. Barczi Róbert, az MLSZ versenyigazgató meghívása a rendezvényre. Ráadásul a nyíregyházi kötődésű trió tagjai nem csupán jelenlétükkel növelték az esemény rangját, aktívan kivették részüket az éremosztásból, az egyéni elismerések átadásból.

Dr. Barczi Róbert, korábbi megyei igazgató 2014 végén vált meg ettől a tisztségétől, és „igazolt” a Magyar Labdarúgó-szövetség kötelékébe, de nem felejtette el, honnan indult.

– Köszönöm a meghívást, természetesnek tartottam, hogy itt legyek, annak pedig külön örülök, hogy sikerült ennek a hagyományos eseménynek a fényét megőrizni – fogalmazott dr. Barczi Róbert, aki röpke hazalátogatása közben szakított időt, hogy visszatérjen „övéihez”. – Most a megye elitjével találkozhattam, külön gratulálok mindenkinek az elért eredményekhez. Bár a munkám Budapesthez köt, így keveset vagyok itthon, de figyelem a megyei futball történéseit. Az első osztály elmúlt idénye különösen izgalmasan alakult, a Nagyecsed bajnoki címéhez gratulálok, és tudom, hogy a kiesés elkerüléséért is nagy volt a csata. Ez az ország egyik legnépesebb megyéje, amely a fociban is sikeres, az amatőr csapatok Magyar Kupa-szereplése, de említhetném az NB III-as együttesek, a Sényő és a Nyírbátor teljesítményét, mind jó hírét viszik ennek a térségnek.

A versenyigazgató megfontolandó üzenettel is szolgált.

– Meglehetősen sokat járok külföldön, ahol irigykedve beszélnek a magyar futballban megvalósult fejlesztésekről. Ugyanakkor mindenkinek azt mondom, próbáljunk élni ezzel az eséllyel, mert rosszabb idők is jöhetnek. Legyünk óvatosak, kérem a sportvezetőket, ésszel gazdálkodjanak, különös tekintettel figyeljenek az utánpótlásnevelésre, hogy a tehetségek utat találjanak, a felfelé áramlás az egyik legfontosabb sarokpontja a magyar futballnak.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .