Fényesen teljesített a fényeslitkei titán. Babják Alex ötvenegy találattal szerezte meg a gólkirályi címet a megyei másodosztály Nyírerdő csoport ifjúsági bajnokságában.

Szárnyaló gólkirály: Babják Alexet megreptették csapattársai Fotó: magánarchívum

Holott a tizenhét éves csatárt az utolsó forduló előtt még ketten – a ramocsaházi Demeter Ferenc, valamint a pátrohai Nagy Gábor – is megelőzte a vonatkozó listán. Nem is kevéssel, négy, illetve „dugóval”, de Babják Alex a zárómeccsen nem viccelt: tizenkét gólt hintett a Demecser ellen 16–0-ra megnyert meccsen és – mindent vitt. Hogy teljes legyen a kép: Demeter ötven góllal, tehát minimális különbséggel szorult a második pozícióba, Nagy pedig negyvenöt találattal lett harmadik.

– Az utolsó forduló előtt biztos volt, hogy a csapat harmadik helyen végez, így mindenki próbált segíteni, hogy hátha sikerül gólkirályt „csinálni” belőlem – ecsetelte a nem éppen tucatmeccsen történteket Babják Alex. – Gyakorlatilag minden összejött, még a hátamról is bepattant a labda. Nagyon, örültem, hogy így alakult és nyugodtan mondhatom, a többiek is. Szeretném is megköszönni az egész csapatnak, edzőmnek, Mártha Ferencnek, hogy elértem ezt a címet, és kérem írja le, a mögöttem végzett két játékosnak is gratulálok, és sok sikert kívánok nekik.  A a szezon előtt nem gondoltam volna, hogy mindez megvalósulhat, az volt a legfőbb célom, hogy minél több gólt szerezzek, az meg igazi ráadás, hogy ily módon hozzá tudtam segíteni a csapatot a bronzéremhez. Különösen úgy, hogy korábban megrándult a jobb bokám, ami jelentősen hátráltatott az utolsó öt mérkőzésen.

Babják Alex a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium tizenegyedik osztályos nebulója, aki a továbbtanulással kacérkodik, ugyanakkor a focit sem kívánja hanyagolni.

– Testnevelés szakon képzelem a jövőt, emellett mindenképpen fogok futballozni is, annál is inkább, mivel kiskorom óta mindig játszottam, ami már hozzátartozik életemhez. Nyilván, ha adódna lehetőség, magasabb osztályban is megnézném, mit érek, de ez alighanem még odébb van.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .