Módis Dávid rátett egy lapáttal. Az őszi tizennégy találathoz tavasszal még „hozzápakolt” huszonhármat, a nagykállói futballista így harminchét góllal a megyei másodosztály Pannónia Zrt. csoport bajnoki gólkirályává avanzsált.

Módis Dávid (középen) elérte célját: gólkirály lett! Fotó: magánarchívum

Igaz, hogy a huszonnégy éves csatár már „féltávnál” megmarkolta a trón szélét, jóllehet akkor még a kótaji Petruska Attilával társbérletben vezette a vonatkozó rangsort. Az idény második felében azonban újabb rivális „kopogtatott”, olyannyira, hogy a rakamazi Galambosi Gábor négy fordulóval a zárás előtt nem csupán az élen nyomult – ötgólos előnyt hizlalt Módis Dáviddal szemben. Aki aztán a Tiszalök ellen 19–0-ra megnyert mérkőzésen „robbantott”: kilenc gólt hintve vált egyeduralkodóvá.

– Nem számítottam arra, hogy Galambosi Gábor ennyire feljön rám, innen gratulálok neki, sőt, mindenkinek jár az elismerés, aki egyáltalán tíz gól fölé jutott, ami azért már szerintem becsülendő teljesítmény – emelte meg kalapját a vetélytársak előtt Módis Dávid. –  Nem lehettem nyugodt egy percre sem, minden meccsen szerettem volna gólt, gólokat szerezni. Természetesen a csapatársaknak is köszönöm a támogatást, a gólpasszokat, egyáltalán, hogy ideiág juthattam. Abszolút motivált, hogy gólkirály legyek: a Tiszalök elleni meccs előtt csipkelődtek is a fiúk, hogy nem fog sikerülni, mert valóban jelentősnek tűnt a hátrány. Akkor azt álmodtam, hogy hat gólt szerzek, ebből hála a jó istennek kilenc lett, mondjuk lehetett volna több, is, de a végét elszórakoztuk.

Hogy Módis Dávid számára mi ér ez a cím?

– Nagyon jól esik, pláne, hogy a harminc fordulóból legalább hat meccset kihagytam. És, persze motivál a folytatásra, jövőre is szeretnék duplázni! Szinte biztosra mondhatom, hogy erre ismét nagykállói színekben törekszem, mert többet jelent nekem, hogy olyan csapatban futballozzak, amely összetart és ahol jól érzem, mint bármi más körülmény.

Megyei II. osztály, Pannónia Zrt. csoport: a góllövőlista élcsoportja

37 gólos Módis Dávid (Nagykálló)

32 gólos: Galambosi Gábor (Rakamaz)

24 gólos: Petruska Attila (Kótaj)

23 gólos: Kantár József (Nyíribrony

20 gólos: Sárközi Dávid (Rakamaz)

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .