A Tisztaberek SE ificsapata utcahosszal nyerte a megyei másodosztály Kelet-Magyarország csoportját.

Bajnoki címet szerzett a tisztabereki ificsapat Fotó: tudósítónktól

Az ifik edzője, Mester Attila, röviden foglalta össze, hogy mi volt a siker titka.

– Beért az első Bozsikos-generáció! – nyomatékosította a tisztabereki tréner. – Minden poszton volt több azonos képességű játékos: jó védekezés, hajtós középpálya, gólerős csatársor! És ami nagyon fontos, sikerült megoldani a korábbi kapusproblémát, mert ugye onnan indul, hogy végy egy jó kapust! Magyarán: „vót bél a csapatban!” – ahogy ezt az edzőkollégákkal szoktuk mondani.

Bereki aranygeneráció

A Tisztaberek felnőttgárdájának az edzője, Oroszi István jobban elmélyült a témában.

– Az első Bozsikos aranygeneráció most ért be, ők a mag! Fontos, hogy a Rozsályi Általános Iskola tanulóira épül a csapat, akik kiegészülnek egy méhteleki és egy gacsályi fiatalemberrel. Tehát a keret tagjainak zöme Berekről, Rozsályból és Zajtáról tevődik össze, emellett akad, aki Szalkáról tért vissza. Amíg más településen alig tudják összegereblyézni az ifit, itt Mester Attila edzőnek kellemes gondjai vannak, mert öt-hat cserejátékos is ül a kispadon, ha csak nincs valami nevezetes esemény, ballagó… A csapatvezetés és az edzői stáb komolyan veszi és rajta is tartja a szemét az utánpótláson. Az előző szezonban például futsalban megyei döntőt játszhattak a ifjúságiak, ahol Kisvárdától kaptak ki. A Tisztaberek SE U14es gárdát is szerepeltet, amely szintén az élmezőnyben zárt.

Szerényen elhallgatta

Az edzői stáb felépítése: Oroszi István a felnőtteket, Mester Attila az ifiket, az U14-et Makay Zoltán, a bozsikosokat Mester Attila és Tukacs László gardírozza. A jövő bíztató, akár már hat-hét ifista is felhozható lehetne a felnőttek közzé, de nem akarják szétszedni a csapatot: három fiatalember viszont bizonyosan a nagycsapattal készül majd.

Oroszi István szerényen elhallgatta, hogy mindenütt ott van, ahol csak tud és ideje engedi, ha a Tisztaberek érintett bármilyen mérkőzésen, egyben megköszönte mindenkinek a támogatást, aki csak tett valamit a község focijáért.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .