Az idény felénél Toldi András egy volt a sok közül, a megyei első osztályú bajnokság befejezésekor pedig ő lett az aduász – a gólkirály. A Baktalórántháza huszonhárom éves csatára frenetikus tavaszt produkált: az őszi kilenc találat után a szezon második felében huszonnyolc gólt rámolt be!

Toldi András, a bajnoki gólkirály, akinél jó helyen van a labda: Fotó: tudósítónktól

A baktai futballista domborításának értékét növeli, hogy csupán három köszönt be tizenegyesből, ráadásul – senkit meg nem bántva – nem egy élcsapat tagjaként (bár a Gebri-brigád hosszú hajrát nyitva az elismerésre méltó hetedik helyre kapaszkodott fel a zárórára…) ontotta a gólokat. Harminchétnél állt meg a mutató.

– Furcsa ez, mert Marics Gabi évekig játszott Baktalórántházán és volt gólkirály. Amúgy is rendszeresen megrúgta a maga góljait, lehet, van valami a baktai levegőben… – világított rá egy cáfolhatatlan tényre Toldi András.

Aki a jelek szerint méltó követője a korábbi gólfelelősnek, aki időközben előbb Sényőn, jelenleg az Apagy színeiben futballozik.

– Persze, az ember mindig reménykedik, a legjobbra vágyik, de arra, hogy ilyen jól sül el ez a tavasz, nem gondoltam volna – hangzott Toldi András töredelmes beismerő vallomása. – Két meccsen, a Nagyecsed és a Kisvárda II. ellen nem találtam be, az összes többin igen. Nagyon igyekeztek a srácok, főleg a bajnoki hajrában, hogy gólkirályt „csináljanak belőlem”, ekkor már a szabadrúgásokat és a 11-eseket is átadták nekem.

Toldi András emeli kalapját a legfőbb riválisok előtt, ráadásul ők nem akárkik, a megyei színtér krémjéhez tartoznak.

–  Nem hittem volna, hogy ilyen vetélytársak, mint a nyírgyulaji Fekete Gabi vagy az ibrányi Nagy Dávid előtt végzek, mert ők már letettek ezt, azt az asztalra, többször bizonyították, hogy rendkívül érzik a kaput.  Én nem tartom magam tipikus befejező csatárnak, próbálok tenni annak érdekében, hogy helyzetbe kerüljek, ugyanakkor nem tudom pontosan megfogalmazni, de nagyon jó érzés valamiben a legjobbnak lenni.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..