Prakonkham Ádám talán az első fecske, aki a nyáron kiröppen a megszokott fészekből. A madárnyelvet most hagyjuk, mindez tömören annyit tesz: a jobb oldali védő elköszönt a Sényő-Carnifex NB III-as futballcsapatától.

Prakonkham Ádám (labdával) úgy érezte, váltani kell Fotó: egrifocimédia

A huszonöt esztendős jobbhátvéd három szezont húzott le a Sényőben, emígyen tagja volt a megyei első osztályban tavaly bajnokságot nyert együttesnek, és a hétvégén lecsengett NB III-as idényben sem lógott ki a sorból.

– Korábban jeleztem, hogy szeretnék eljönni, nincs emögött semmi különösebb gond, egész egyszerűen úgy éreztem, váltani kell – szolgált válasszal távozásával kapcsolatban Phrakonkham Ádám. – Teljesen normális módon váltunk el, továbbra is mindenkivel jóban vagyok, tartom, és tartani is fogom a kapcsolatot sokakkal. Nem dőlt még el, hogy hol folytatom, de a sényőiek ebben is segítenek, meglátjuk, mi történik. Az nem titok, megye egyes csapatban akarok futballozni, másra nem is igen mutatkozik lehetőség.

Prakonkham Ádám családnevéből már sejthető, hogy a vérvonal messzire vezet. Egészen Délkelet-Ázsiáig.

– Édesapám laoszi, édesanyám magyar származású volt, sajnos, ő időközben elhunyt. Három testvéremmel együtt Magyarországon születtünk, nekünk ez a hazánk. Még nem is jártam soha Laoszban, bár mondjuk, egyszer érdekes lenne eljutni oda. A fater tizennyolc éves koráig ott nőtt fel, az is igaz, hogy kicsit szétszóródott a család, mert az apai nagymamám pedig Amerikában, San Diegóban él. Az sem lenne rossz, egyszer elnézni a nagymuterhoz.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .