A megyei másodosztály Nyírerdő csoport harmincadik, zárófordulójának mérkőzéseit játsszák vasárnap. A bajnoki címről az utolsó kör dönt, jelen állás szerint s listavezető Nyírkarász előnye egy pont a második Dombráddal szemben.

A nyírkarászi sorfalnak még egy utolsó próbát kell kiállni Fotó: Zsohár Ádám

Megyei II. osztály: Nyírerdő csoport, 30. forduló (kezdés: 17 óra, ifi: 15)

Vasárnap

Ramocsaháza (16.)–Nyírmada (15.)

Bacskai Attila, a Ramocsaháza játékos-edzője: – A történtek után nehéz bármit is mondanom, mint ahogy azt majdnem minden forduló előtt nyilatkoztam. Tisztában voltunk a problémával, egyszerűen nem tudtunk rajta változtatni. Mindig vállalom a felelősséget a tetteimért és a jövőben is így teszek, viszont azt senki nem mondhatja, hogy nem tettem meg minden tőlem telhetőt azért, hogy benntartsam ezt a csapatot. Tény, ki kell mondani, kevesen és kevesek voltunk ahhoz, hogy elegendő pontszámot gyűjtsünk össze, hogy megőrizzük legalább a megye kettes tagságunkat. Ami a legjobban bánt, hogy nagyjából ugyanezzel a csapattal tizenhárom ponttal a tizenharmadik helyen végzetünk ősszel, időközben ketten távoztak, négyen pedig érkeztek, nem hinnem, hogy ekkora változásnak kellett volna bekövetkeznie… Ha ez nem mentális probléma, akkor semmi. Tudom, ezen az edzőnek kell változtatni, de sokat elmond az is, hogy a legtöbb gólt mi kaptuk és higgyék el, sokszor mi adtuk a gólpasszt az ellenfelünknek, ami frusztráló és csak a dekoncentráció számlájára írható. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy amig hátul kabaré gólokat kaptunk, az előrejátékunk is gyatra volt, mindvégig olyan helyzeteket hagytunk ki, amit, ha edzésen gyakoroltattam volna, akkor hülyének néznek. Ne értsen félre senki, nem mentegetőzni akarok, a felelősség az edzőé, tehát az enyém. Szeretnénk szépen búcsúzni és ha már a becsületünket, az önbecsülésünket nem nyerhetjük vissza, legalább minimum annyival tartozunk önmagunknak, illetve a ramocsaházi lakosoknak, hogy legalább az utolsó mérkőzésünket megnyerjük!

Jónás János, a Nyírmada játékos-edzője: – Sok okosat nem tudok mondani, mindenképpen nyerni szeretnénk.

Fényeslitke (13.)–Demecser (9.)

Nagy Zoltán, a Fényeslitke edzője: – Az utóbbi időben nyújtott teljesítményünk megfelelő volt, ha mindezt az utolsó fordulóra is „átmentjük”, akkor győzelemmel zárhatjuk a szezont.

Frindik Attila, a Demecser megbízott edzője: – Legyen ünnep, legyen béke! Játszunk egy jó mérkőzést, mert hál’ istennek vége az idénynek!

Kék (11.)–Pátroha (3.)

Fabók István, a Kék edzője: – Sikeresen túléltük a bajnokságot, és stabilan bennmaradtunk, mint Tiborcz Pisti, a Forbes magazinban. Voltak pozitív és negatív élmények, de a lényeg, hogy még itt vagyunk! A végére marad mindig a Hattyú halála, beindul a ki marad mennyiért, és ki jönne csak útiköltségért, plusz kompenzációs felár, de ha lehet előre és egy összegben. Ennek mikor lesz vége és egyáltalán vége lesz-e valaha – szinte kizárt. De a kételyek eloszlatására marad a Révai Nagy Lexikon kötetei I-XXI-ig !

Minyin Vitalij, a Pátroha edzője: – Szükségünk van a győzelemre, mert dobogós helyen szeretnénk végezni.

(A mérkőzést Újdombrádon rendezik)

Záhony-Tiszaszentmárton (5.)–Őr (4.)

Sárkány Gábor, a Záhony-Tiszaszentmárton játékos-edzője: – Elérkeztünk a már nagyon várt utolsó mérkőzéshez. Sajnos, „sikerült” kiszállnunk az utolsó fordulóra az aranyéremért vívott harcból, de még a dobogó is nagyon távolinak tűnik… Egy év munkáját sajnos, egy mérkőzéssel tönkretettük. Van mit törleszteni a közönség felé, de mégis azt gondolom, hogy most saját magunkért és a becsületünkért kell küzdenünk egy nagyon jó és kemény Őrrel szemben! Köszönet jár azoknak, akik segítették a munkánkat és megteremtették a feltételeket a működéshez, illetve a szurkolóknak, akik nélkül nem érdemes csinálni az egészet és megajándékoztak minket szeretetükkel és fantasztikus buzdításukkal! Nem utolsósorban pedig játékosaimnak szeretném megköszönni az egész éves munkájukat, öröm volt veletek dolgozni, és azt gondolom, hogy nagyon értékes barátságok születtek ez idő alatt! Jó pihenést kívánok minden sportbarátnak a nyárra és bízunk a számunkra legjobbakban….

Kálmándi Bertalan, az Őr edzője: – Ahogy az edzőkollégám legutóbb mondta, a lehetőségünk megvolt, de elcsesztük. A dobogóról már lemondhatunk, úgyhogy ezen a meccsen nyugodtan ülhetek a kispadon.

Szabolcsveresmart (12.)–Berencs FC (14.)

Tara Sándor, a Szabolcsveresmart edzője: – Ha ugyanazt a formát mutatjuk, mint az elmúlt két meccsen, akkor nekünk reszeltek.

Lippai Tibor, a Berencs FC edzője: – Még szerencse, hogy nem Tóth János dönti el ki esik ki a csoportból, hanem az eredmények, illetve a tabellán elfoglalt hely. Nagyon mélyről indultunk és keményen megdolgoztunk azért, hogy elkerüljük a kiesőhelyről! Ezért nagyobb tiszteletet várunk el mindenkitől! A sorsunk most már a saját kezünkben van és élni kívánunk a lehetőséggel.

Vaja (7.)–Ladányi TC (8.)

Gazdag Attila, a Vaja edzője: – Sajnálom, hogy véget ér a bajnokság, mert most lendültünk bele. Olyanok vagyunk, mint a román láncfűrész, mire bemelegszik, elromlik.

Sütő János, a Ladányi TC edzője: – A hétvégén egy olyan csapathoz látogatunk, amely a tavaszi szezonban sokkal jobban teljesít, mint mi. Ha pontot, vagy pontokat akarunk szerezni, akkor nagyon oda kell tenni magunkat.

Dombrád (2.)–Ajak (10.)

Tóth János, a Dombrád elnöke: – A csoport két legjobb csapata között fog eldőlni a végén a bajnoki cím – korrekt körülmények között.

Barati István, az Ajak edzője: – Hatalmas, valószínűleg történelmi vereséget szenvedtünk az elmúlt mérkőzésen. Ismét bebizonyosodott, hogy edzés és erő nélkül ezt a játékot nem lehet játszani. Én úgy gondoltam ez a vége, de van még hátra egy mérkőzés, aminek komoly tétje van, természetesen nem nekünk. Nem lesz egy kellemes vasárnap délutáni kikapcsolódás. Nagyon fel kell kötnünk azt a bizonyost, hogy tisztességesen helyt tudjunk állni és a végén egymás szemébe tudjunk nézni.

Nyírkarász (1.)–Gergelyiugornya (6.)

Tóth Tibor, a Nyírkarász edzője: – Utolsó mérkőzés, de milyen! Az osztály két legjobb csapata döntőt vív, mégpedig két jó csapat ellen, az biztos, hogy két Tóth barátból az egyik bajnok lesz. Ezt tiszta lappal akarjuk elérni, egyben remélem hosszú éjszakám lesz!

Czirják József, a Gergelyiugornya edzője: – A vasárnapi meccsen nem nekünk lesz veszteni valónk, ezért remélem, a játékosok felszabadultan fognak tudni futballozni. A többi meg majd kiderül…

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .