Most akkor félig tele, vagy félig üres a pohár? Alighanem a nagyhalásziak számára is fogós a kérdés, akik az élen állva „futottak neki” a megyei első osztály utolsó fordulójának, majd az Ibrány elleni örökrangadó elbukásával a harmadik helyen kötöttek ki.

Ladányi Dávid (középen, sötét mezben) a Halászi nem csupán egy csapat, sokkal több annál Fotó: Kulcsár Béla

Leírva egyszerű, megvalósítani annál rázósabb: a hazai pályán szereplő Halásznak „csak” nyerni kellett volna a zárófellépésen az ugyancsak tűzközelben lévő Ibránnyal szemben, hogy megszerezze a bajnoki címet. A terv füstbe ment, a vendégek 2–1-re diadalmaskodtak, ami a Nagyecsed malmára hajtotta vizet, amely – a Nyírgyulaj legyűrésével – elhappolta az aranyat mindkét fél orra elől. Az Ibrány a második, a Nagyhalász harmadik helyen végzett. Ami azért nem semmi, sőt!

– Az előző évad végén is bronzérmesek voltunk, az idény előtt pedig teljes mértékben aláírtuk volna, ha megismételjük ezt a produkciót – szellőztette meg Ladányi Dávid, a Halász középpályása, egyben frontembere, hogy megbékéltek a sorssal. – Persze, mindenki szeretett volna bajnok lenni, néhány játékosnál a lefújás után eltört a mécses, de szerintem ahogy múlnak a napok, egyre fényesebbnek fogjuk látni az érmet, mert ez a realitás.  Annál is inkább, mert egy hónapja még ötödik helyen álltunk, hét pont volt az Ecsed előnye velünk szemben, innen küzdöttük vissza magunkat. Ehhez képest nagy szó, hogy egyáltalán idáig jutottunk, egészen a végig harcban lehettünk a bajnoki címért.

Ladányi Dávid szerint kár már azon agyalni, mi történhetett volna ekkor vagy akkor, a ha-val kezdődő mondatoknak nincs értelme.

–  Ősszel nyertünk ott, most ők nálunk, ilyen a futball, egy mérkőzésen bármi előfordulhat. Különösen az Ibrány ellen, amely soha nem egy szokványos meccs. Hozzáteszem, rendkívül jó érzés ilyen hangulatban futballozni, 1200 néző azért nem kevés, kár, hogy csak ritkán van ilyen. Megtettünk mindent, most így alakult, ezt értékelték a szurkolók, vezetők, gratulált a polgármester úr is az egész éves teljesítményhez. A többiek nevében mondhatom, éppen ezért imádjuk Halászt! Mi már nem csupán egy csapat, barátok, mondhatni nagy család vagyunk!  Azt is írja le, gratulálok a Nagyecsednek a bajnoki címhez, és jó pihenést kívánok mindenkinek!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .