Kevés edzőváltás lóg a levegőben a megyei első osztályban, a kivételek egyike – Baktalórántháza. A hetedik helyen végzett együttesnél Gebri Pált – házon belüli megoldásként – Kozma József váltja a tréneri poszton.

Mellettem az utódom: Gebri Pál (jobbról) Kozma Józsefnek adta át a stafétát Fotó: magánarchívum

Gebri Pál két esztendeje, az ugyancsak baktai futballegendának számító Illés Lászlótól örökölte meg a kispadot. Az aktuális bajnoki évadban „féltávnál” még a tizenegyedik pozícióban posztoló csapat irányításával jelentősen feljebb tornázta magát a táblázaton, majd a Mándok ellen megnyert utolsó meccset követően már megszellőztette, hogy eljött a váltás ideje…

– Az évtizedek óta a baktai labdarúgást szolgáló Gebri Pál edző egyéb elfoglaltságai miatt kevesebb időt tud áldozni labdarúgásra, és a közös egyeztetést követően eldőlt, hogy az egyik utolsó mohikán, Kozma József, vagyis Dodi lesz a csapat játékos-edzője – jelentette be hivatalosan a döntést Kozma Attila, a baktalórántházi egyesület elnöke. – Természetesen szeretnénk megköszönni Pali barátomnak a munkáját, aki beleadott apait-anyait a siker érdekében, sok mindent feláldozott azért, hogy Baktán sikeres legyen a labdarúgás. Ugyanakkor marad az egyesület kötelékében, a jövőben az utánpótlás területén, jelesül a Bozsik-programban fog továbbra is részt venni.

És, hogy miért Dodi?

– Ő az a futballista, aki magyar bajnok és kupagyőztes, a nagy baktai generáció veretes tagja – adott egyértelmű választ Kozma Attila. – Ő a FOCISTA! Ismeri a közeget, reálisan látja az egyesület lehetőségeit szakmai, erkölcsi és anyagi vonatkozásban. Hozzátenném, a játékoskeret szinte egyben marad, próbálunk két-három frissítést végrehajtani, célunk pedig, hogy az idén elért hetedik helyet legalább megismételjük, meghatározó csapata legyünk a bajnokságnak!

A kispadról felálló Gebri Pál ugyan nem fanatikus rajongója a Kowalsky meg a Vega formációnak, mégis a banda egyik nótájából kölcsönzött idézettel indított.

– „Mit mondjak még? Ennyi és kész! A francba a nagy dolgokkal!” Úgy érzem, most egy kis pihehőre van szükségem, mert kemény két év áll mögöttem, miközben sikerben és kudarcban egyaránt volt részem. A bajnokság elején a csapatot nagyon sokan lesajnálták, sőt, kiesőként emlegették, de azt gondolom, alaposan rácáfoltunk a kétkedőkre. Bár a szezon közben sok problémával küszködtünk, de sohasem sírtunk, panaszkodtunk, próbáltunk csapatként bizonyítani, ami többnyire megvalósult. Büszke vagyok a fiúkra, mert a nehézségek ellenére, ha kevesen is voltunk, mindent megtettek az eredményes szereplés érdekében. Sikerült látványos, közönségcsalogató mérkőzéseket vívni, amelyeken sok gól született, nem mellesleg, mi adtuk a bajnoki gólkirályt Toldi András személyében. Köszönöm mindenkinek, aki az elmúlt időszakban mellettem állt, segített, a szurkolóknak a biztatást, a CSAPATNAK közös munkát, egyben az kívánom a srácoknak, ha kimelegedtek hideget ne igyanak! Én leszek a Bakta legnagyobb szurkolója, Dodinak pedig sikeres, eredményes teljesítményt kívánok!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .