Az immár negyedik Megyei Kupa-döntőt rendezték szerdán a nyíregyházi stadionban, amelyben a Magyar Kupa idei kiírásában legtovább jutott megyei csapatok, nevezetesen az Ibrány és a Balkány találkozott.

A kupagyőztes ibrányi csapat Fotó: szabolcsfociinfo.hu

A kezdeményezés jogosultságát mi sem jelzi jobban, hogy rendre jelentős érdeklődés övezi a finálét (megesett, hogy ezernél is több néző verődött össze…), és szerdán sem tettek némasági fogadalmat a drukkerek. A lelátón jelentős létszámfölényt „kiharcoló” ibrányiak voltak a hangosabbak a meccs közben, majd a lefújás után. Naná, elvégre a megyei első osztály második helyén záró együttes biztosan nyert, megvédve címét.

A balkányiak számára nem csupán a vereség fájt, alighanem hosszú időre „elvesztették” Potornai Márkot, aki az első félidő hajrájában – információnk szerint – keresztszalag-szakadást szenvedett.

Megyei Kupa, döntő

Ibrány–Balkány 4–1 (1–0)

Városi stadion, 600 néző, v.: Paráda R. (Papp I, Piskóczi). Ibrány: Tóth N. – Csáki J. (Szűcs I.), Pócsi B., Jeddi B., Gergely B., Majoros Á. (Kiss P.), Kovács G. (Farkas M.), Somogyi T., Somogyi M. (Pápa S.), Nagy D. Játékos-edző: Kiss Tamás. Balkány: Hegyes B. – Csehil, Zagijev, Gelsi L. Potornai M. (Takács Á.), Ohár, Kiss R., Huszár S., Lakatos P., Tóth Z. (Onisziko), Posta N. Edző: Mirgai László.

Gól: Somogyi M., Posta N. (öngól), Somogyi T., Nagy D., illetve Onisziko.

Kiss Tamás: – Gratulálok a csapatnak. Úgy gondolom, teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést és szereztük meg a kupát, így méltóképpen fejeztük be az idényt.

Mirgai László: – A vereség ellenére minden dicséretet megérdemelnek a fiúk, meg becsületesen küzdöttek, helyzeteket dolgoztak ki, ebben az összeállításban ennyire voltunk képesek. Sajnos, mint korábban annyiszor, ezen a mérkőzésen is sújtott bennünket a sors, Potornai Márk súlyos térdsérülést szenvedett, kórházba kellett vinni.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .