A Geszteréd magának kaparta ki a gesztenyét. A megyei harmadosztályú futballcsapat tavaszi szárnyalása aranyat ért a Szabolcs csoportban. Géczi Péter játékos-edző együttese már „féltávnál” is ott lógott az akkor ég listavezető Bököny nyakán – csak rosszabb gólkülönbséggel szorult a második helyre.

A geszterédi együttes nagy csatában hódította el a bajnoki címet Fotó: facebook

És bár a felek a folytatásban sem szakadtak el egymástól, végül a Geszteréd egy pont előnnyel szerezte meg a bajnoki címet.

– A rajt előtt nem volt merészebb tervünk, de menetközben kiderült, hogy a bajnoki címre is jók lehetünk – mélyedt el a részletekben Horváth László szakosztályvezető. – A tavasz elején megnyertük a két szomszédvári rangadót, előbb a Bököny ellen hazai pályán, majd Biriben is győztünk, így az élre kerültünk, gyakorlatilag saját kezünkbe vettük a sorsunkat. Annyiból szerencsénk volt, hogy amikor kikaptunk az Ibrány II-tól, akkor bukott a második Bököny is, de végig egyenletesen szerepeltünk. Hozzátenném, a kemény mag geszterédi kötődésű, ráadásul a játékosok gyerekkoruk óta barátok, ismerik egymás gondolatait is, nem mellesleg, futballozni is tudnak.

A Geszteréd számára nem ismeretlen terep a megye kettő, mert – nem is oly rég – már megmutatta magát ezen a nívón. Sőt, nem is pottyant ki, az utánpótláscsapat hiánya miatt visszalépett a folytatástól,

–  Nagyon szeretnénk ismét elindulni a másodosztályban – deklarálta Horváth László. – Azon dolgozunk, hogy az ifjúsági csapatot megszervezzük, bízom abban, hogy ez sikerül. Annál is inkább, mivel a felnőttkeret megerősítésére adott a forgatókönyv, szóval, arra törekszünk, hogy megteremtsük a megfelelő hátteret.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..