Mint azt kedd reggeli írásunkban, Kiss Gábor nyilatkozatából kiderült, a Baktalórántháza–Mándok (4–3) megyei első osztályú mérkőzésen megsérült Hegedűs Tibor, a vendégek futballistája.

A baktai pályán békésebb események is történnek Fotó: szabolcsfociinfo.hu

A Mándok edzője szóvá tette, hogy a játékos szeme alatti monokli a Rakóczi Zsolttal történt ütközés, könyöklés következménye, amit – véleménye szerint – a spori rosszul ítélt meg, ráadásul a reklamáló Hegedűs Tibort kiállította. Kora este a hazai reakció is „megérkezett…”

– Láttam már pályafutásom során sajnos, sok hasonló esetet, szerencsétlen ütközést, ezeknek nem egyszer mi voltunk a szenvedő alanyai – fogalmazott Kozma Attila, a baktalórántházi egyesületi elnök. – Meggyőződésem, hogy az ominózus esetet a játékvezető helyesen bírálta el, hisz ő, valamint az asszisztens nyolc-tíz méterre helyezkedett az eseménytől. Egyértelműen kijelenthető, hogy Rakóczi Zsolt már elfoglalta a levegőben a pozícióját, amikor Hegedűs Tibor a háta mögül érkezve felugrott fejelni. A középpályásunk egyáltalán nem fegyverként használta könyökét, mindazonáltal az általam nagyon tisztelt Hegedűs Tibornak természetesen mielőbbi gyógyulást kívánunk. Viszont…

Nem durvábbak…

– Nem szerencsés, csak ilyenkor megszólalni, sportszerűbb lenne mindenki részéről olyan esetről is véleményt formálni nyilvánosan, amikor a saját játékosa követ el súlyos sportszerűtlenséget. Egyébként volt szerencsém tavasszal látni, a Nagyhalász–Mándok rangadót, amelyen a vendégek jobbhátvédje a földön fekvő halászi Balogh Norbertet taposta meg szándékosan, majd az ebből kialakult kakaskodást követően ütésért kiállították Baglyos Leventét. Közelről szemléltem a Mándok–Nagyecsed találkozót is, ahol Hídi Norbert volt sok esetben a szabályosnál is enyhén fogalmazva drasztikusabb. Érdekes módon, ezen a meccsen is ütésért kiállították Baglyos Leventét, aki újra csak egy mérkőzésre szóló eltiltásban részesült. Kikérem magamnak, hogy a Baktát valaki is durvább csapatnak minősítse, mint bármely más megyei elő osztályú csapatot, ugyanis, ha valaki okával megnézi a játékoskereteket, észreveszi, minden csapatban akad két-három labdarúgó, aki, ha kell, erőszakosabb, vagy nagyobb érzelemtöltettel lép pályára, mint a többség.

Nagyon sajnálja…

– Visszatérve a szombati mérkőzése: nagyon sajnálom, hogy a Mándok hosszú évek óta áhított dobogós helyezését nem tudta elérni, de meggyőződésem, és a jelen lévők is láthatták, sokkal jobbak voltunk, mint vendégeink. Azt még hozzátenném, hogy nem elegáns gátat építeni két olyan klub közé, amelyek jó viszonyt ápolnák egymással. Csak emlékeztetni szeretném a szurkolókat, hogy ezt megelőzően több alkalommal adtam labdarúgókat kölcsön a Mándoknak, akikkel kitűnően szerepeltek. Végül még egyszer, mielőbbi jobbulást kívánunk Hegedűs Tibornak!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .