A harmincadik, záróforduló mérkőzéseit rendezték az NB III. Keleti csoportban: a Sényő-Carnifex hazai pályán, a Nyírbátor idegenben játszotta az idény utolsó mérkőzését.

A kék mezes sényőiek a feljutásért küzdő Jászberény ellen zárták az idényt Fotó: tudósínktól

Az ötödik helyet „megvédeni” kívánó Sényő fellépése a bajnoki cím sorsát is befolyásolta, mivel a feljutásért hajtó Jászberényt fogadta, amely az éllovas Szolnokkal szembeni egy pontos hátrányát iparkodott eltűntetni. A kulturált futballal előrukkoló felek színvonalas első félidőt produkáltak, miközben a vendégek jobban sáfárkodtak lehetőségeikkel. Bár a vezetés megszerzése után Kapacina Valer egyenlített, a szünet előtt értékesített 11-essel ismét a Berény szénája állt jobban. A második játékrészben csökkent az iram, majd a látogatók harmadik gólja eldöntötte az összecsapást. A sényőiek a hajrában újoncot avattak, Anda Szilárd ezúttal debütált a „nagyok” között.

A Nyírbátor hevesi túrával búcsúzott a szezontól: a bennmaradást az előző körben gyakorlatilag bebiztosító Gyöngyös otthonában volt jelenése. Az első negyedórában a hazaiak domináltak, majd fokozatosan kiegyenlítődött a játék, a nyírségiek megugrásokkal kísérleteztek, némi zavart keltve a túloldalon. A folytatásban már felváltva forogtak veszélyben a kapuk, összességében pedig megérdemelten szerzett pontot és búcsúzott szépen a Szilágyi-legénység.

NB III.: Keleti csoport, 30. forduló

Sényő-Carnifex–Jászberény 1–3 (1–2)

Sényő, 300 néző, v.: Takács T. Sényő: Gagyi S. – Bodó G., Klepács K., Hadházi D., Lakatos L., Lizák B., Prakonkham, Lakatos B. (Bernáth M.), Kapacina K., Barcsay M. (Anda Sz.), Kapacina V. (Ács Á.). Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.

Gól: Kapacina K., illetve Albert Á., Farkas J. (11-esből), Sütő A.

Imrő László: – Sajnos, nem sikerült szépen zárni a szezont. De egész évben szépen teljesítettek a fiúk. A mai mérkőzésen nagy hibákat vétettünk, amiket ellenfelünk szigorúan büntetett. Gratulálunk ellenfelünknek és további sok sikert kívánunk nekik a folytatásban!

Gyöngyös–Nyírbátor 0–0

Gyöngyös, 300 néző, v.: Jakab G. Nyírbátor: Vasas G. – Mácsik D. (Molnár L.), Szegedi B., Müller Zs., Pálinkás G., Benkő B. (Scheibli M.), Boros D., Bagi Á., Fenyőfalvi Cs., Terdik Zs., Tóth M. Edző: Szilágyi Krisztián.

Szilágyi Krisztián: – Bár az óriási gratuláció játékosaimnak az egész éves teljesítményért! Büszke vagyok rájuk, egyben köszönjük mindazok támogatását, akik végig mellettünk álltak.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .