Miként arról szombaton hírt adtunk, a megyei másodosztály Kelet-Magyarország csoportban rendezett Nyírmeggyes–Vámosoroszi mérkőzésen (2–1) nem sokkal a kezdés után rosszul lett Fabu Marcell asszisztens, akit a szünet után mentő szállított el a pályáról!

Ekkor már Petró Dominik asszisztens ugrott be Fabu Marcell helyére a Meggyes–Oroszi meccsen Fotó: Plesu Ádám

Időközben kiderült, hogy kemény fából faragták a fiatalembert, aki bár lázasan ébredt aznap reggel, eszébe sem jutott meghátrálni a feladat elől. Annak rendje és módja szerint vállalta a meggyesi bevetést, és eleinte úgy festett, minden klappol.

– Az ifimeccset még levezettem, a 80. perc körül viszont éreztem, hogy nehezen veszem a levegőt, de próbáltam tartani magam – taglalta az eseményeket Fabu Marcell. – Igaz, lázasan ébredtem, kapart a torkom, ettől függetlenül úgy voltam vele, ezért nem fogom lemondani ezt a rangadót. A kezdés előtt megemlítettem Petró Dominiknek, a kettes számú asszisztensnek, hogy kicsit szúr a szívem, azért remélem, nem lesz gond. Aztán a 8. percben előttem történt egy szabálytanság, behúztam, de rosszul intettem: szinte abban a pillanatban megszédültem, majd kihívtam Lipták Tibor játékvezetőt, hogy nem tudom folytatni. Nem ijedtem meg, ugyanakkor bántott és kellemetlen volt, hogy magára hagytam a két kollégát, ugyanakkor nem akartam befolyásolni a mérkőzést azzal, hogy a rosszlétem miatt esetleg rossz döntéseket hozok.

Néhány órával később megszületett a diagnózis: Fabu Marcell légúti betegség következtében csöppent ebbe a szituációba. A vasárnapot már otthon töltötte, alighanem csak rossz emlék marad számára ez a „kaland”. Bár akad, akikre jó szívvel gondol majd vissza.

– A nyírmeggyesieknek köszönök mindent, le a kalappal előttük, mert nagyon korrektül bántak velem: mindenben segítettek, jegelték a tarkómat. Sőt, az egyik hazai játékos felajánlotta, hogy ne várjuk meg, míg kiérkezik a mentő, ő bevisz kocsival. Végül csak megvártuk a mentősöket, a mátészalkai kórházba vittek, ahol megvizsgáltak, kaptam két infúziót: éjfélre kiderült, nincs nagyobb bajom, megfáztam, ami ráment a tüdőmre. A két kolléga bejött a kórházba, ezt nem felejtem el, nagyon köszönöm nekik!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .