A Nyírgyulaj élvonalbeli futsalcsapata számára tét nélkül bírt a bajnoki középszakasz utolsó fordulója, midőn hétfő este a Veszprémet fogadta.

Angyalos András (balról) és a Nyírgyulaj a Veszprémet próbálta megállítani Fotó: Bodnár Barbara

Noha a nyírségiek prímán teljesítettek a szezon eme periódusában, az már a találkozó előtt biztos volt, hogy a harmadik helynél sem előrébb, sem hátrébb nem mozdulhatnak. Hiába volt csupán három pont a hátrányuk a második Veszprémmel szemben, mivel a győzelmek száma rangsorol, ebben a tekintetben pedig jóval előrébb tart a bakonyi rivális (nem csupán a középszakasz, az alapszakaszban elért győzelmek is számítanak…), az eredmény már nem befolyásolta a gyulajiak pozícióját. Ugyanakkor a vendégek számára halvány esély mutatott az előrelépésre, ehhez viszont a Haladásnak el kellett volna hasalni a kiesőjelölt BME-BT FC ellen, ráadásul otthon – mint később kiderült, a szombathelyi brigád nem is tette meg ezt a szívességet…

Mindenesetre a felek tényleg nem üres szólamként hangoztatták a közönség kiszolgálását, örömfutsallal rukkoltak elő. Bár vezetett a Gyulaj, egy kettőre egy kettőre alakította az állást a látogató az első félidőben. A szünet után a „Töki” becenévre hallgató Gyurcsányi Zsolt tetszetős góllal tulajdonképpen pecsétet ütött a meccsre, a kétgólos előny birtokában biztossá vált a Veszprém sikere, pláne, hogy a vészkapus megoldás sem jött be a hazaiaknak, akik a végén szűkítettek a különbségen.

A szezon ezzel még közel nem ért véget: a Nyírgyulaj például az A csoport „bronzérmesével”, jelen esetben a Rubeola Csömörrel vívja az ötödik helyért kiírt – oda-visszavágós rendszerű – párharcot. A bajnoki döntőben a Berettyóújfalu és a Haladás tusakodik majd.

NB I.: középszakasz, B. csoport, 10. forduló

Nyírgyulaj KSE–Veszprém 2–4 (1–2)

Nyírbátor, 150 néző, v.: Belicza B., Szabó F.

Nyírgyulaj: Opre R.. – Vlasovics, Siska G., Fekete V., Klusin Csere: Pallai G. (kapus), Angyalos A., Szabó Á., Kántor F., Nagy B., Sándor B., Vass O., Pazonyi A. Edző: Lovas Norbert.

Gól: Siska G., Fekete V., illetve Tatai J. 2., Gyurcsányi Zs. , Márkus G.

Lovas Norbert: – A Veszprém jobban akarta ezt a győzelmet. Az első félidőben több helyzetet kialakítottunk, de két védelmi megingást kihasznált az ellenfél. Megpróbáltunk mindent a folytatásban, de csak az utolsó percben sikerült kozmetikázni a különbségen. Gratulálok a Veszprémnek, sok sikert neki a bronzcsatában, míg mi az ötödik helyet próbáljuk megszerezni, ami szép teljesítmény lenne.

További eredmény: Haladás–Aramis 4–2

A végeredmény: 1. Haladás 24 pont, 2. Veszprém 21, 3. Nyírgyulaj 15, 4. Aramis 9, 5. BME-BT FC 5. A csapatok az alapszakaszban elért helyezésük alapján bónuszpontokat hoztak magukkal.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .